Geen categorie

‘Lobi’ voor de sik!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Afgelopen weekend was het dan zover, de in ’t Harde geboren rapper Typhoon speelde de Heineken Music Hall helemaal plat met zijn muziek en liefde. Typhoon is anno 2015 de ambassadeur van een bijna uitgestorven gezichtsbeharing, de sik. Er gaat geen dag voorbij dat hij zijn sik niet perfect heeft bijgewerkt, een waar kunstwerk in zijn gezicht. Typhoon heeft in zijn carrière veel ups en downs gekend en heeft alle kanten van de medaille gezien. Het nieuwste album, ‘Lobi Da Basi’, heeft zeven jaar op zich doen laten wachten. In deze periode heeft Glenn, zoals zijn echte naam luidt, veel tegenslagen gekend en had hij moeite met zijn eigen muzikale identiteit. Hij is bij zichzelf ten rade gegaan en heeft een pauze ingelast. En iedereen maar denken dat Adele dat ‘wachten’ zelf heeft bedacht. Glenn is in zijn pauze terug gegaan naar de basis, heeft de hele wereld gezien en heeft zich verder verdiept in verschillende muziekstijlen en in zichzelf.

Deze reis heeft de man met de sik terug aan de top gebracht. Typhoon kwam sterker dan ooit terug en bracht zijn succesalbum ‘Lobi Da Basi’ uit. Lobi Da Basi is Surinaams voor liefde is de baas en dat hebben we geweten ook. Wat een liefde heeft deze man in zijn lichaam. Liefde voor de mens, liefde voor de muziek, liefde voor het geloof en liefde voor teksten. De teksten die Typhoon op papier zet zijn natuurlijke poëzie. Er zijn maar weinig mensen op deze aardkloof die zo goed iets metaforisch kunnen omschrijven. Zonder dat hij je zijn wil, mening of iets anders op wil leggen brengt hij toch hele moeilijke onderwerpen aan bod. Tijdens zijn optreden op Dauwpop kwam ik erachter wat de reden is van zijn succes. Zijn het de teksten? Is het zijn looks? Is het de X-factor? Ja die heeft hij ook allemaal maar het echte verhaal achter zijn succes is de ‘lobi’. De liefde die hij heeft en deelt.

Na het zijn van zijn live optreden was ik direct helemaal om. En gelukkig was ik niet de enige. Afgelopen zomer ben ik samen met mijn vriendin naar Italië gereden en de muziek van Glenn heeft geen seconde niet aan gestaan. Door de poëzie, eerlijkheid en liefde krijg je nooit genoeg van zijn songs. Je kan de cd gewoon op repeat laten staan en elke keer ervaar je nieuwe dingen bij het nummer. Juist dat is de kracht van typhoon! Er zullen vast muzikanten zijn die zeggen dat zijn muziek niet perfect is of dat hij niet alle noten haalt maar die snappen de essentie van het leven niet. Of het nou perfect is of niet als je luisteraar het voelt dan maakt dat niet uit! Dat weet Glenn bij zijn luisteraar te bereiken en dat maakt hem een liefdesbaas!

Als schrijver heb ik twee voorbeelden, twee voorbeelden waarvan ik weet da tik nooit in hun schaduw mag staan. Deze voorbeelden, James Worthy en Typhoon, zijn totaal niet met elkaar te vergelijken maar hebben 1 ding gemeen: Liefde, liefde voor teksten!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like