Geen categorie

Mag ik even onder uw rokje kijken?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Mannen houden van rokjes. Misschien niet allemaal, maar zonder twijfel het merendeel. Een rokje is spannend, want “wat zal er toch onder dat rokje verstopt zitten…?”. Goed, we weten natuurlijk allemaal precies wat eronder zit, maar je kan het niet zien en dat wekt nieuwsgierigheid. En daarom zit het mannelijke geslacht in april massaal op het terras als Rokjesdag haar blote benen laat zien.
Wij vrouwen storten ons vanaf januari vol overgave op de voorbereidingen en eten al maandenlang veldsla met biologische komkommers, bezoeken de zonnebank en waxen ons wintervachtje weg: alles om op Rokjesdag glad, slank & stralend de straten onveilig te maken en mannenharten op hol te brengen.

Zo’n lange baard wekt bij mij soortgelijke nieuwsgierigheid op. Een man met baard heeft vrijwel meteen karakter en inhoud. Inhoud op het eerste gezicht. En mannen met karakter en inhoud zijn natuurlijk buitengewoon interessant, want daar kan je wat mee. Van welke muziek zal hij houden? Wat doet hij in het dagelijkse leven? Een baan bij de bank zit er niet in, dus het zal wel iets artistieks zijn, iets creatiefs, iets cultureels, iets waanzinnig origineels. Toch?
Als ik een baard zie vraag ik me al gauw af welk parfum eronder verschuilt. Nu ben ik persoonlijk geobsedeerd door parfum dus dat vraag ik me altijd af, maar bij mannen met lange baarden in het bijzonder.
Ik vraag me ook af of zijn vrienden baarden hebben en of het dan een onderlinge (wed)strijd is, of het een tijdelijke baard is, of er weddenschappen aan verbonden zijn, tot welke lengte hij zijn baard laat groeien, of hij met de hype meeloopt, sinds wanneer hij een baard laat staan en niet geheel onbelangrijk: of hij zijn baard ooit nog afscheert? En dat brengt mij naar de cruciale vraag, de hamvraag, de essentie, de hoofdkwestie, het grootste vraagteken die een lange baard bij mij opwekt, namelijk: wat zal er toch onder dat baardje verstopt zitten…?

En zo kom ik toch weer terug op Rokjesdag. Ik vind namelijk dat Rokjesdag vanaf nu samen moet vallen met het nieuwe “Baardjesdag anno 2014”: een variant op deze lentedag waar dames voor het eerst in rokjes over straat paraderen en mannen met baarden & bier op het terras zitten.  Zo kunnen we samen als “mens zijnde” harmonieus dezelfde gedachte uitwisselen, alleen dan verpakt in een ander jasje.

Meneer, mag ik misschien even onder uw baardje kijken?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like