Geen categorie

MAGOGO ZOEKT MANNEN MET BAARDEN

MAGOGO ZOEKT MANNEN MET BAARDEN
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Baarden zijn hip en duiken sinds vorig jaar weer overal op in het straatbeeld. Magogo vroeg zich af wat de relatie is tussen een baard en muziek? Is het zo dat mannen met baard veel warmere muziek schrijven dan componisten zonder baard? Dat onderzoekt Magogo Kamerorkest o.l.v. Micha Hamel tijdens het concert Mannen met Baarden op 25 oktober in Concertzaal Tilburg. Mannen met baarden krijgen korting op de concerttickets.

Is het zo dat componisten met baard veel warmere muziek schrijven dan componisten zonder baard? Johannes Brahms, componist met baard, staat bekend als de grootste romanticus van zijn tijd. Paul Hindemith daarentegen, had én geen baard én een kale kop, dus maakt hem dat de anti-romanticus? Samen met het publiek onderzoekt Magogo deze theorie, geholpen door de Nederlandse Academie voor Bâtafysica. Bâtafysici verkennen gebieden die aan de kaarten van de reguliere wetenschap ontsnappen. De onderzoekers meten het onmeetbare en verwoorden het ongehoorde. Matthijs van Boxsel, prominent bâtafysicus, houdt een ludieke lezing, gelardeerd met beeldmateriaal van Atte Jongstra. Op het programma staat muziek van onder anderen Brahms, Hindemith, Dvorak en Verdi. Bariton Peter Bording sluit het concert af met, hoe kan het ook anders, de aria uit De Barbier van Sevilla.

Fototentoonstelling Mannen met Baarden door Arold van der Aa
Arold van der Aa is een prijswinnende Brabantse fotograaf die onlangs de eretitel ‘Bondsmeester’ van de Nederlandse Fotobond verwierf. Hij won deze titel met zijn serie ‘Mannen met Baarden’, gemaakt met ouderwetse wetplate fotografie. Zijn serie is te zien in de foyer van de concertzaal bij het concert van Magogo.

Korting voor mannen met baarden
Mannen met een baard krijgen € 5 korting op de tickets. De normale toegangsprijs is € 27. Vrouwen met baard mogen gratis. Verkoop met deze korting alleen via de kassa van Theaters Tilburg.

Verkoopinformatie
Magogo speelt Mannen met baarden op vrijdag 25 oktober in de concertzaal van Theaters Tilburg. Kaarten kosten € 27 | jongeren € 12 (incl. servicetoeslag) en zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 en aan de balie van Theaters Tilburg.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like