Baarden

Mannen: upload je kerstbaard voor het goede doel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Hadden we vorige week een bericht die massaal gedeeld is over de kerstlampjes in je baard. Dan hebben we daar nu een nieuwe variant op. Wehkamp doet namelijk ook mee met de kerstbaarden hype, maar dan wel voor een goed doel. Wehkamp doneert voor iedere geüploade kerstbaard-foto 1 euro aan Ronald McDonald Kinderfonds.

Je hebt natuurlijk nooit een excuus nodig om een goede baard te laten groeien. Maar met de kou voor de deur is het wel lekker om standaard een sjaal op je kin te hebben. Maar wat als je nu een stapje verder wilt? Je kan dan van alles in je baard doen, denk aan lampjes, slingers of glitters. Nu begrijpen we dat je dit eigenlijk niet voor je lol doet maar wat nou als je daar een goed doel mee kan steunen? Dan is het gelijk een ander verhaal. Het Ronald McDonald Kinderfonds, in samenwerking met wehkamp, is op zoek naar de mooiste kerstbaarden van Nederland. Voor iedere versierde baard, doneert wehkamp 1 euro aan alle 16 Ronald McDonald Huizen.

Wat moet je hier voor doen?

Om mee te doen met het goede doel roept wehkamp alle mannen op om hun meest indrukwekkende kerstbaard te uploaden op Facebook. Voor elke upload van een kerstbaard, ontvangen alle 16 Ronald McDonald Huizen 1 euro.

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In dertien Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in twaalf Ronald McDonald Huiskamers kunnen kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en in drie vakantiehuizen kunnen kinderen met een beperking of ernstige ziekte samen met het gezin zorgeloos kerstvakantie vieren.

Maak van jouw baard een kerstboom

 

De kerstbaard uitgelegd

De basis van een kerstbaard begint bij een goede baard. Ben je een man met aanleg voor baardgroei, dan volstaat een tijd lang niet scheren. Is een volle baard niet voor jou weggelegd, of ben je simpelweg te laat begonnen, dan kun je altijd een nepbaard bij een feestwinkel kopen. Of eentje uit een groot stuk karton knippen. Heb je eenmaal een mooie basisbaard, dan kun je aan de slag met het personaliseren. In de regel geldt: hoe uitzinniger, hoe beter. Op de kerstbaard pagina van wehkamp kun je alvast terecht voor inspirerende kerstbaard ideeën.

Voor alle mannen: baarden zijn gezond

 

Opkomend in Nederland

In Amerika is de Christmas beard al enige tijd een populair fenomeen. Versierd met dennentakken, lichtjes of kerstballen is de kerstbaard in Amerika al niet meer weg te denken. In Nederland is die interesse nog mondjesmaat, maar schijn bedriegt volgens Mirjam Dijkstra, trendwatcher bij wehkamp: “De kerstbaard lijkt dezelfde weg af te leggen als de foute kersttrui, maar dan wat sneller. De afgelopen jaren is de foute kersttrui mainstream geworden. Zag je ‘m eerst nog uitsluitend op superhippe kerstfeestjes, inmiddels zie je ‘m overal. Maar zoals dat gaat: zodra de kersttrui werd omarmd door het grote publiek, moest er iets anders worden verzonnen om op te vallen. Zie daar de kerstbaard.”

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like