Geen categorie

Masterclass koken met Gkazas Olijfolie in The Loft van de A’DAM Toren

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Woensdag 30 november was het zover! Als gegadigde voor DeBaard was ik uitgenodigd voor een master class koken. Onder begeleiding van drie top chefs zou ik échte sterrengerechten leren maken, allen met behulp van GKAZAS olijfolie. Alle gerechten? Zekers!, GKAZAS wilde namelijk aantonen dat wij als Nederlander flink achterliepen in het gebruik van olijfolie én wilde hier wat aan doen.

Ons leren koken met olijfolie was dus de opzet, en dit deden zij op een van de meest unieke locaties van Amsterdam. Namelijk “The Loft” in de prachtige A’dam Toren. Een perfecte locatie, metershoog uitzicht en een industriële look van de “loft” vormde dan ook een super goede setting voor deze masterclass koken. Ik had er zin in!

Het was echter nogal dringen met slechts 7 kookplaatsen aanwezig voor de ca. 25 aanwezige personen. Dit resulteerde voor DeBaard in een masterclass koken zonder zelf daadwerkelijk ook maar een plakje ham te snijden. Erg jammer, maar gelukkig had ik het mooie uitzicht nog en was er wel de mogelijkheid om alle gerechten te kunnen proeven.

Ondanks het feit dat zelf koken niet van toepassing was, kon DeBaard wel het e.a. opsteken aan tips en trucs van de topchefs ter plaatsen. Zo weten wij nu dat het bakken met olijfolie echt zeker niks afdoet aan de smaak vergelijken met bijvoorbeeld boter of frituurvet (nog minder calorieën ook) en blijken de mogelijkheden met olijfolie ook echt eindeloos te zijn. Vanavond trek ik dan ook mijn leren schort aan om vervolgens eens goed los te gaan met een fles GKAZAS. Ik heb er zin in!

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like