Geen categorie

Match je outfit met je baard

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wanneer je al die moeite hebt genomen om een goede baard te laten groeien (er zijn natuurlijk uitzonderingen), dan wil je hem ook showen. Wellicht verbaast het je, maar het uitzoeken van de juiste outfit kan een hoop verschil maken in hoe je baard uitkomt. Daarom wijden wij een heel artikel aan stijlen die je baard matchen. Na het lezen van onze tips kan het dan ook niet anders dan dat jouw baard-game spot on is!

Voor de bro-nettes

Heb je een bruine of zwarte baard? Dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Je kunt met deze baardkleur namelijk bijna alles hebben. Er is vrijwel niets qua kleding wat je baard uit balans kan halen. Het ergste wat je kan overkomen, is dat je outfit er nóg cooler uit had kunnen zien. Dus hoe voorkom je dan dat je er minder cool uitziet dan had gekund? Simpel: contrast. Je gebruikt eigenlijk dezelfde principes als wanneer je de juiste das bij een jasje uitzoekt. Beschouw je baard als een onderdeel van je outfit.

Om een donkere baard écht tot zijn recht te laten komen, draag je daarom lichtere kleuren. Wel is het hierbij belangrijk om de visuele eenheid te behouden. Ga bijvoorbeeld voor een zwarte jeans met daarop een lichtgekleurd shirt. Zo bewaar je de eenheid door je jeans te matchen met je baard, en breng je contrast aan door je baard niet te laten verdwijnen in een ‘donkere achtergrond’.

Voor de goudlokjes

Nu zal je wel denken: donkere baard, lichtere kleuren – lichte baard, donkere kleuren? Juist! Ook bij de blondines is er bijna geen kleur te bedenken die niet staat. Vermijd echter wel gele tinten. Deze kleur staat gelijk aan je baardkleur waardoor je het contrast wegneemt. Ga daarom vooral voor donkere kleuren; je baard zal hierdoor nog meer opvallen!

Voor de gingers

Als het op baardmodellen aankomt, zijn de bro-nettes en goudlokjes onder ons duidelijk in de meerderheid. Gelukkig weerhoudt het de gingers er niet van om ook gewoon een baard te laten groeien. Want geef toe…een rode baard kan er écht gaaf uitzien, zolang je er maar de juiste kleuren bij draagt. Zo gaan groen en blauw perfect met een rode baard. Ook warmere kleuren zoals bruin en mosterd gaan heel goed samen met rood haar.

De kleur die je als ginger absoluut wilt vermijden is rood. Naast dat de kleur van je kleding met je baardkleur moet matchen, moet het ook met je huidskleur samengaan. En of we het nu willen of niet, een rode haarkleur gaat vaak hand in hand met een rozige huidskleur. Wanneer je daar rode kleding bij gaat dragen, kun je net zo goed tomatenverkoper worden. Kijk hier voor meer inspiratie voor je ‘Ginger Beard Look’.

Voor de silver fox

Vrij weinig mannen zullen zich met deze laatste kunnen associëren, maar de grijze baard is er ook nog. En geloof het of niet, deze baard is in! Waar je het ook mee combineert, zolang je zelfverzekerdheid uitstraalt, zit je goed. Laten we je er ook even aan herinneren dat een grijze baard klasse uitstraalt. Combineer het met een stijlvol pak, zoals je die op Peter Hahn kunt vinden, zorg dat je baard netjes getrimd is, en je kunt regelrecht George Clooney vervangen in de Nespresso-reclames.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like