Sports Wheels

McLaren: een documentaire over het leven van de man achter het merk

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Soms is het interessant hoe een bedrijf of merk eigenlijk is begonnen. Denk bijvoorbeeld aan het automerk McLaren. Je staat er van te kijken als je bedenkt dat een simpele monteur genaamd Bruce McLaren dit allemaal is begonnen. Hij zag waar het met auto’s fout ging en dacht dit kan veel beter. Hij wilde altijd sneller en beter en wist dat te behalen. Die legendarische drive heeft het merk McLaren op de kaart gezet.

Verder is het merk natuurlijk bekend van zijn F1 team. Mooi weetje, hij heeft zelfs meegereden in de koningsklasse. Hij leidde het team, testte de auto’s en deed zelf de aanpassing.

Helaas eindigt het vaker zo met snelle auto’s. Op 2 juni 1970 sloeg het noodlot toe. Bruce was een auto aan het testen op het Goodwood circuit. Op hoge snelheid verloor Bruce de controle en kwam tot stilstand tegen een bunker. Bruce is 32 jaar geworden.

Mocht je de film Rush hebben gezien dan lijkt dit ook zeker een aanrader te worden. Al is dit meer een documentaire het verteld de verhalen van vroeger. Wanneer de documentaire uit komt is nog niet bekend.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like