Geen categorie

Meest mannelijke voorjaarsbier van 2017 is König Ludwig Weissbier

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Onlangs waren we uitgenodigd door Only for Men. De vraag was of we ze konden helpen met het kiezen van het meest mannelijke voorjaarsbier.

En als er bier te proeven is dan willen wij daar natuurlijk bij zijn. Dus op naar Doesburg, waar we gastvrij werden ontvangen bij de Only for Men Menspierience Store. Wat ons betreft een van de mooiste kledingzaken voor mannen die er is. Een winkel zoals wij mannen dat willen. Parkeren voor de deur, mooie collectie kleding, goed advies, een echte barbershop en een koelkast vol met bier.

De proeverij voor meest mannelijke voorjaarsbier

Onder leiding van  van Zytholoog (bierexpert) Thomas Wijns, hebben we daar samen met andere bloggers en zo’n 30 klanten een zestal biertjes gekeurd. We wisten niet dat bierexpert een echt  beroep was, maar het komt meteen in onze top 10 van favoriete jobs. Thomas nam ons mee in het ontstaan van het bier en wat de vele verschillen zijn. Dit alles om het bier dat we moesten keuren, nog beter te kunnen beoordelen. Voorjaarsbier is voor ons het bier dat je graag op een mooie zonnige lentedag drinkt op het terras van je favoriete kroeg na een mooie motortocht. Of het bier dat perfect past bij die grote steak die je net hebt klaargemaakt op de BBQ.

We hebben de zes voorgeschotelde bieren bekeken, geroken, gekeurd, geproefd, geproefd en nog maar eens geproefd. Je moet namelijk wel zeker van je zaak als je een oordeel uitbrengt. We moesten ze namelijk keuren op de kleur van het bier, het schuim, het alcoholpercentage, de geur en natuurlijk het belangrijkste aspect: de smaak.

De overduidelijke winnaar is de König Ludwig, een Weissbier van de brouwerij van Warsteiner. Als we dit bier moeten omschrijven dan kenmerkt dit frisse bier zich door zijn fruitige smaak, van banaan en citrusfruit. Het is zoet en fris tegelijk en heeft een alcoholpercentage van 5.5%.  Een bier dat je zeker eens moet proberen als je op dat terras zit.

BierguideOnly for Men Bierguide

Naast de zes voorgeschotelde bieren: De Natte van Brouwerij ‘t IJ, Warsteiner Premium Pilsener, König Ludwig Weissbier, Duvel Tripel Hop Citra, The Calling IPA en Warsteiner Radler mochten alle bloggers/bierliefhebbers zelf ook nog een tip geven voor een lekker voorjaarsbier. Onze favoriet van dit moment is de Breugem Double Indian Pale Ale: een echte aanrader die goed past op elk terras en bij elke BBQ.

Al deze bieren en beschrijvingen vindt je in de Only for Men Bierguide die hier kunt downloaden.  https://www.onlyformen.nl/bierguide/

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like