Geen categorie

MEMOIRES VAN EEN BARBIER #006 – Passie, liefde & baarden

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Sinds mensenheugenis zijn mannen krachtig, moedig en standvastig maar ook teder, vindingrijk en met een biertje op zelfs filosofen.

Toen ik begon aan mijn avontuur als barbier had ik geen idee wat me te wachten stond. Wat ik wel wist is dat ik een ambacht wilde leren en mijn bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Met volle overtuiging stortte ik mij in een heftige rollercoaster ride van het werken met messen, oliën, geuren maar vooral mannen. Als barbier kom je zo ontzettend veel verschillende karakters tegen. Niet alleen in de barbershop maar ook daarbuiten. Allen met hun eigen avonturen en verhalen die ik maar al te graag aanhoor.

Elke dag is weer als een sprookjesboek waarin alles lijkt te kloppen. De balans van het leven word in stand gehouden door verhalen van vreugde en verdriet die worden verteld in de barbershop. Zo heeft elke man zijn eigen redenen om te gaan vissen, cruisen, aan z’n auto te sleutelen of naar de barbier te gaan, ookal zullen we die niet altijd uitspreken.

Als barbier heb ik geleerd mijn mede mens beter te begrijpen. Jullie hebben mij wijze lessen bijgebracht over broederschap, succes, passie en ambacht.

Ik kijk uit het raam, de zon schijnt en ik zie een vermoeide bouwvakker met een stoppelbaardje. Wat is zijn verhaal, wat zijn jullie verhalen ?

Ik ben dankbaar, verliefd op mijn vak en zit vol passie en energie die ik met jullie wil delen. Kom eens langs in m’n shop en ervaar de eeuwen oude traditie van het barbieren.

Naamloos

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like