Tech Lifestyle

Met deze iOS apps is jouw vakantie compleet

ios apps vakantie
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De smartphone gaat letterlijk overall mee naartoe, zo ook op vakantie. Om foto’s te maken, om contact te houden met het thuisfront, maar ook om handige apps te gebruiken. De smartphone gaat deze waarschijnlijk als eerst de bagage in, want zonder smartphone kun je niet weg… De populairste smartphones zijn iPhones en draaien op iOS. Benieuwd naar de handigste vakantieapps voor op jouw iPhone? Wij hebben een selectie gemaakt:

#1. Skyscanner

Een vakantie begint natuurlijk met de reis. Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat mag de app ‘Skyscanner’ niet ontbreken. Met deze app kun je binnen no-time een vliegticket boeken. Je krijgt een handig overzicht van de verschillende vliegtuigmaatschappijen met de bijbehorende prijzen. Ook als je nog niet weet waar je naartoe wilt kun je deze app gebruiken. Je kunt dan bijvoorbeeld invullen bij vertrekplaats ‘Nederland’ en bij bestemming ‘overal’. Zo zie je alle vluchten vanaf Nederland en kun je inspiratie opdoen voor je vakantie!

#2. Duolingo

Wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat kan het af en toe best lastig zijn om te communiceren met locals. Niet iedereen spreekt namelijk Engels. Wanneer je toch een beetje de taal van desbetreffend land wilt leren dan komt de app Duolingo goed van pas. Je zult geen vloeiend Spaans spreken binnen een paar weken, maar de basis van een taal heb je met behulp van deze app zo geleerd.

#3. Google Translate

Wanneer je niet over een talenknobbel beschikt of gewoon geen interesse hebt in het leren van een taal dan is Google Translate een goede keuze. Deze app is echt onmisbaar op vakantie. Met deze app kun je, zowel online als offline woorden of zinnen vertalen. De vertalingen zullen in sommige gevallen niet 100% accuraat zijn, maar Google voert geregeld updates door met geoptimaliseerde vertalingen.

#4. Headspace

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen op vakantie gaan is rust. Op vakantie wil je heerlijk ontspannen en eventjes ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Eenmaal gesetteld op je vakantiebestemming komt het vaak wel goed met die rust, maar onderweg kan het aardig stressvol zijn… In deze gevallen komt de app ‘Headspace’ goed van pas… Met deze app kun je heerlijk tot rust komen. Door middel van meditatieoefeningen met de focus op vliegangst en drukke openbare ruimtes, maar ook algemenen oefeningen.

#5. Been

Ben jij een fervent reiziger? Dan is de app ‘Been’ echt wat voor jou! Met deze app kun je op een wereldkaart de landen afvinken die je bezocht hebt. Zo heb je altijd een overzicht van welke landen je nog moet bezoeken en hoeveel landen je al bezocht hebt. Leuk voor jezelf, maar zo heb je ook gelijk iets om over te praten met andere vakantiegangers!

Wil je ook nog eens de mooiste vakantiekiekjes maken? Dan geldt de regel: hoe nieuwer, hoe beter. Mijn allernieuwste iPhone van KPN maakt echt hele toffe foto’s. Wat is jouw favoriet?

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like