Lifestyle

Modetrends die het komend jaar gaan maken

MOdetrends
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Natuurlijk zijn er altijd bepaalde zaken die jaar in jaar uit goed scoren als het om mode gaat. Dat neemt niet weg dat er ook altijd wel een aantal trends waar te nemen zijn die meer dan de moeite waard zijn om nader te bekijken. Wat mag er op dit gebied het komende jaar van de grote modehuizen verwacht worden? Welke kleuren, vormen en stukken gaan we in ieder geval meer zien? Wat is er nieuw en wat zet zich verder door? De volgende zaken zullen in ieder geval met zekerheid meer en meer het straatbeeld kleuren.

Cycling sunnies

Een trend die in Nederland al flinke voet aan de grond kreeg in de voorgaande zomer dankzij rapper Donnie, zal opvallend genoeg komend jaar pas echt groot doorbreken wereldwijd. Het gaat dan om het dragen van de zogenaamde cycling sunny. Ook wel een fietszonnebril. Het is helemaal hip om zonnebrillen in sportmodellen te dragen in het dagelijks leven. Niet in de laatste plaats omdat elementen uit sportkleding ook weer hun weg richting de grote modehuizen lijken te vinden in de komende periode. Verwacht dus een overvloed aan mooie nieuwe brillen, zelfs van designers die zich normaal gesproken nooit op dit terrein begeven.

Nog iets korter

De korte broek is eindelijk weer kort. Het liefst zo kort als mogelijk. Voor vrouwen zagen we deze trend al langer, maar ook voor mannen zal dit het komende jaar eindelijk de norm gaan worden. Weg met te lange en te wijde broeken, hoe korter hoe beter. Verschillende designers hebben al laten zien hoe creatief zij met deze trend kunnen omgaan, dus reken er maar op dat de ogen op je gericht zullen zijn wanneer je voor deze trend zal gaan als man. Bovendien past zo’n mooie korte broek ook veel beter bij een goed onderhouden baard.

Gilet 2.0: leg de grens iets verder

Het gilet is aan een opmars bezig. Eerst was dit al het geval in de klassieke vorm, maar de designers van naam willen natuurlijk allesbehalve klassiek blijven. Daarom worden nu de grenzen van het ontwerp steeds verder opgerekt. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat een gilet multifunctioneel is. Alleen al omdat deze dan gedragen kan worden zonder jas, shirt of overhemd. Daarbij is dan ook nog eens gezorgd dat alles er wel stijlvol en strak uit blijft zien. Verwacht voor de komende tijd meer en meer variaties op het gilet terug te vinden in jouw favoriete winkels.

Wit gekleed gaan

Wit is de kleur voor de stukken van grote klasse in de komende maanden. Pakken die op maat gemaakt zijn in het wit zijn overal terug te vinden. Het iet er strak uit en het past ook helemaal bij de moderne man van tegenwoordig. Wat heel aantrekkelijk is aan pakken in deze kleur, is dat ze al vele jaren gebruikelijk zijn in plaatsen waar de rijken van de zon genieten. Het wekt dus ook heel gemakkelijk een bepaalde suggestie. Dit kan natuurlijk ook in grote mate meewegen om voor deze optie te kiezen. Daarnaast ziet het er ook gewoon mooi uit.

De regenjas

De regenjas had in het verleden misschien te maken met wat negatieve associaties, bijvoorbeeld die van vieze mannen die er niets onder droegen, maar dat is nu wel voorbij. De regenjas is helemaal hip en zal dat in het komende jaar alleen maar nog meer worden. Alleen al omdat de kleur en de vorm heel veel mogelijkheden bieden om als ontwerper helemaal je eigen ding te doen. Op de verschillende catwalks over de gehele wereld waren dan ook al heel veel variaties op de klassieke regenjas te zien. Terwijl het klassieke model zelf ook aan een flinke opmars bezig is in modeland.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like