Geen categorie

Movember

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ook al is dit een baarden site staan wij toch even stil bij het initiatief van Movember. Het laten groeien van de snor is met een goed idee erachter.

Elk jaar, in november, is Movember verantwoordelijk voor het verschijnen van miljoenen snorren wereldwijd. Met hun “Mo’s” werven mannen fondsen en vergroten ze de bewustwording van prostaat- en teelbalkanker en geestelijke gezondheid. Als een onafhankelijke wereldwijde liefdadigheidsorganisatie is het de visie van Movember om een permanente impact te hebben op het gezicht van de gezondheid van de man.

HOE HET WERKT
Movember daagt mannen uit om tijdens de 30 dagen van november een snor te groeien, en zo hun eigen uiterlijk te veranderen, en dat van het gezicht van de gezondheid van de man.

Mo Bros registreren zich in oktober op Movember.com en beginnen, gladgeschoren, hun Movemberavontuur op 1 Movember.
Gedurende een hele maand worden deze onbaatzuchtige en vrijgevige mannen, de Mo Bros, wandelende en pratende reclameborden. Hun inspanningen vergroten het bewustzijn van vaak genegeerde kwesties op het gebied van de gezondheid van de man, omdat ze overal waar ze komen het gesprek aangaan.

Een onmisbaar onderdeel van Mo Bro-zijn is om fondsen te werven voor de gezondheid van de man. Mannen doneren hun gezicht. Vergelijkbaar met hardlopen of wandelen voor een goed doel vragen zij familie en vrienden om ze te sponsoren.

Movember is er niet alleen voor mannen. De vrouwen van Movember worden Mo Sistas genoemd. Zij spelen een cruciale rol in het succes van Movember door de mannen in hun leven aan te moedigen om mee te doen, en ze te steunen. Mo Sistas kunnen deelnemen door zich aan te melden op Movember.com, en doen mee met fondsenwerving en het vergroten van bewustzijn. Mo Sistas doen alles wat Mo Bros doen, alleen zonder snor.

Aan het einde van de maand vieren Mo Bros en Mo Sistas hun Movember avontuur bij een van de officiële Gala Partés, die wereldwijd worden gehouden.


HET MOVEMBER EFFECT
Movember steunt wereldklasse mannelijke gezondheidsprogramma’s die vechten tegen prostaat- en teelbalkanker en de daarbij gepaard gaande geestelijke gezondheidsproblemen. Deze programma’s, bestuurd door de Movember Foundation, zijn gericht op bewustwording en educatie, leven met en na kanker, psychisch gezond blijven, leven met en na een psychische aandoening en onderzoek om een permanente impact te hebben op het gezicht van de gezondheid van de man.


EEN WERELDWIJDE BEWEGING
Sinds een bescheiden begin in 2003 in het Australische Melbourne is Movember uitgegroeid tot een wereldwijde beweging die in 21 landen meer dan 3 miljoen Mo Bros en Mo Sistas inspireert om mee te doen.

Daarnaast is Movember op de hoogte van Mo Bros en Mo Sistas die wereldwijd campagnes voor de gezondheid van de man ondersteunen, van Moskou tot Rio de Janeiro, en alles er tussenin.

Meer dan 1.1 miljoen Mo Bros en Mo Sistas wereldwijd deden in 2012 mee, en brachten EUR €113.5 million op.

Movember let sterk op uitgaven en maakt gebruik van schaalvoordelen. De verhouding tussen onkosten van de fondsenwerving en administratie enerzijds en geworven donaties anderszijds is hierdoor gunstig: 8 procent. Dat is ver onder de internationale norm, waar verhoudingen rond de 15% – 25% als best practice gelden. Dat wij deze best practice zo ruim overtreffen weerspiegelt het doel van Movember om zoveel mogelijk te bereiken met een scherp oog voor kosten.

Grote stappen zijn gezet voor het waarmaken van onze visie voor een permanente impact op het gezicht van de gezondheid van de man, maar er is nog veel te doen.

De Movember Regels

  1. ELKE MO BRO DIE ZICH BIJ MOVEMBER.COM HEEFT AANGEMELD MOET OP 1 MOVEMBER GLADGESCHOREN BEGINNEN
  2. DE HELE MAAND MOVEMBER MOET ELKE MO BRO EEN SNOR LATEN STAAN EN DEZE VERZORGEN
  3. JE MO MAG NIET AAN JE BAKKEBAARDEN VASTGROEIEN, DAT WORDT ALS BAARD BESCHOUWD.
  4. JE SNOR MAG HET MIDDEN VAN JE KIN NIET RAKEN, DAT WORDT ALS SIK BESCHOUWD.
  5. ELKE MO BRO DIENT ZICH ALS EEN HEER TE GEDRAGEN.

rated barbers

En verder?
Op donderdag 1 november vindt de landelijke Shave-down plaats bij verschillende barbiers/kapsalons in Nederland. Deelnemers aan Movember kunnen zich daar tegen gereduceerd tarief laten scheren, om zo op goede wijze te beginnen aan het groeien van een snor.

Meer informatie vind je op nl.movember.com

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like

Leave a Reply