De Baard Van

De baard van Muharrem Yavuz

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Het is weer even geleden, maar we hier een mooi interview met een trotse baarddrager. We zijn benieuwd naar de reden van de baard en uiteraard hoe ze deze verzorgen. Wil jij hier zelf een keer staan of ken je iemand die hier moet staan? Neem dan contact met ons op. Vandaag hebben we de baard van Muharrem Yavuz.

Wat is je naam? 
Muharrem Yavuz

Hoe oud ben je?
Ben 36

Wat doe je in het dagelijks leven? 
Ik ben werkzaam als sociotherapeut op een leefgroep.

Hoe lang heb je al een baard en waarom? 
Zover ik me kan herinneren een jaar of drie. Besefte uiteindelijk dat ik al die jaren daarvoor slachtoffer was van de onderdrukking van de man. Mijn Baard is mijn tegengeluid. Kijk naar de geschiedenis en de grootste revolutionairen en filosofen hadden een Baard. Baard staat voor geduld, kracht en mannelijkheid!

Heb je een baardenheld?
De man die zijn Baard met trots draagt. De man die zichtbaar deel uitmaakt van de maatschappij…dus de agent op straat, de slager achter de toonbank, de verkoper in de winkel, de bartender, de postbode en de buschauffeur achter de stuur. Behalve de parkeerwachter, die is zijn Baard niet waard 🙂

Wat vindt je directe omgeving ervan? 
Over het algemeen wordt er goed op gereageerd. En als iemand Baarden niks vind is het zijn/haar gemis. Mijn vrouw is er dol op de rest boeit me niet… Het mooiste vind ik als je iemand net ontmoet..even staren en dan de bekende woorden…goede Baard! Waar ik niet tegen kan is als iemand ongevraagd aan mijn Baard zit. Afblijven! Ik zit ook niet aan jou!

Hoe verzorg je je baard? 
Met veel liefde en aandacht. Na het douchen altijd goed droog maken en daarna een paar magische druppels olie erin. Snor in de vet en goed uitkammen…make it epic! Wel minimaal 1 keer in de week met Baardzeep wassen om alle olieen en dergelijke eruit te wassen. Ik spaar en probeer graag verschillende soorten Baardolie. Een goede Baard kan echt niet zonder. Ik doe wat snorrenwax om mijn lippen vrij te maken en soms Baardwax als mijn Baard wat wilder is.

Ik gebruikte vaak een Baardkam maar na het ontdekken van een Baardborstel wil ik niet anders. Maandelijks kijk ik op de site van mansly en kan het dan niet laten om iets aan mijn collectie toe te voegen… De meeste tijd gaat in het verzorgen van mijn tanden en mijn Baard. Nooit een dag overslaan.

Ben je wel eens bij een barbershop geweest? Zo ja welke? 
Sowieso…mijn vaste Barbier is @dedaco werkzaam bij Schorem in Rotterdam. It’s a true artist and the best in razor fade. Ik hanteer de ‘Look good! Visit your Barber every 10 days!’ filosofie.

Als ik in het buitenland ben probeer ik dit dan ook te combineren met een bezoek naar een goede Barbier. Was in november in Bangkok en ben langs geweest bij The Three Brothers Barbershop. It was epic!

Hoe was de ervaring/beleving bij de barbershop? 
Voor mij maakt het compleet en voel me thuis als ik in de Mancave op de Barbiersstoel zit. Ik respecteer ambacht in alle vormen en hier wordt dit uitgevoerd. Vanuit mijn Turkse achtergrond ben ik ook hiermee opgegroeid. Vond het jammer dat er een verandering werd gemaakt naar het kappersvak. Ben dan ook blij dat ik mijn stoel heb gevonden. Trots om een Barbier te hebben als Don Daco.

Wat betekent de baard voor je? 
Is een deel van mijn identiteit geworden. Soms krijg ik de vraag of ik het ooit een keer eraf haal. Ik vraag me dan af hoe je in godsnaam op dat idee komt. Ik heb een volle Baard en voel me ermee verbonden. Het straalt uit wie ik ben. Alleen een trotse Baarddrager kan dit snappen.

Wat vind je van debaard.nl
Als ik Baard google staan jullie boven aan…dat vind ik ervan!

Wat zou je graag nog meer op debaard.nl willen zien? 
Ik zou meer collums willen zien over hoofdletter B’s…denk hierbij aan Bier, Bbq, Beef. Kom met goede reviews maar niet teveel reclame.

Wil je nog iets kwijt over baarden? 
Iedereen die een Baardgroei heeft moet hem een keer laten staan…draag een Baard met trots. Sowieso zou elke politieke leider een Baard moeten dragen. Baard is baas…en maak je Baard nooit belachelijk met kleurtjes en glitters!

Schrijf Baard altijd met een hoofdletter…

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like