Geen categorie Wheels

De nieuwe Audi A8: een stap in de toekomst!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Met de komst van de nieuwe Audi A8 heeft Audi er bijna een sport van gemaakt om zo veel mogelijk innovaties in één auto te stoppen. Inclusief een veersysteem dat 18 keer per seconde het wegdek scant. Inclusief geruisloos wegglijdende houten paneeltjes waar de ventilatieroosters achter zijn verstopt. Inclusief lichtknopjes die werken op aanraking. Welkom in de toekomst met de nieuwe Audi A8.

Alle innovaties in één met de Audi A8

Traditiegetrouw weet Audi met de Audi A8 al die innovaties te verpakken in een carrosserie die qua vormgeving naadloos aansluit bij de rest van de familie. Snaar strak dus met veel scherpe vouwen en hoeken. Toch gaat de Audi A8 bij een tweede aanblik wel degelijk een stap verder en wordt duidelijk dat designelementen van de futuristische A9 Prolongue Conceptcar verwerkt zijn in het nieuwe topmodel. Kijk naar de indrukwekkende grille die ter hoogte van de koplampen eindigt in 2 scherpe punten. Of de ogenschijnlijk uit één stuk bestaande lichtpartij die ’s nachts over de volle breedte een rode gloed verspreid. Hoe langer je de A8 op je in laat werken, des te meer indruk maakt hij.

Audi A8: voor de echte gadget freaks onder ons

Wie van gadgets houdt, heeft aan de nieuwe Audi A8 een metgezel van formaat. Plof in de weelderige zetels en laat je blik gaan over het interieur dat traditiegetrouw prachtig is afgewerkt. Maar dan heb je het overigens op het gebied van tradities wel gehad. Audi geeft het digitale Virtual Cockpit-instrumentarium een grotere rol terwijl het centrale scherm een minder prominente plek in het dashboard heeft gekregen.

 

 

 

 

Opvallend is dat Audi vrijwel geheel overschakelt op touch-bediening op diverse ‘aanraakpanelen’ in plaats van de vertrouwde MMI-knop. Het maakt de aanblik van het interieur ronduit futuristisch en veel knoppen en schakelaars konden bovendien vervallen. Overigens is voor menig instructie zelfs aanraken niet meer nodig, want met gesproken opdrachten weet de Audi A8 ook wat u wenst. Hij vraagt niet om vaste commando’s, maar begrijpt een natuurlijke manier van spreken. Het navigatiesysteem is een lust voor het oog en geeft complete steden in 3D weer.

 

Nog niet genoeg innovatie? Op verzoek kunnen de achter passagiers de volledige controle over alle comfort- en entertainmentfuncties bedienen. ‘Rear Seat Remote’ is een uitneembaar full-HD-display, van huis uit gekoppeld aan de ongekende mogelijkheden van het interieur en daarnaast als telefoon te gebruiken. Het wordt mede daardoor nog lastig om je plek in de A8 te bepalen. Relaxed achterin of toch achter het stuur?

 Rijden doen we zonder handen met de Audi A8

Zit jij liever achter het stuur van de Audi A8 dan hoef je dat stuur beslist niet altijd vast te houden tijdens het rijden. Met Traffic Jam Assist, is de A8 tot 60 km/h in staat is om autonoom te rijden. Dus de handen van het stuur bij drukke omstandigheden. Om het comfort naar een nog hoger plan te tillen, scant het actieve veersysteem het wegdek voor de auto 18 keer per seconde. Het onderstel kan dan optimaal anticiperen op wat komen gaat. Wie het gaspedaal indrukt, maakt kennis met de indrukwekkende aandrijflijnen van de Audi A8. Topper daarbij is de 6.0 W12 met 609 pk en 900 Nm koppel. Een plug-in hybride (A8 e-tron) met een totaalvermogen zo’n 450 pk is ook leverbaar. De e-tron kan in theorie zo’n 50 km ver komen zonder z’n verbrandingsmotor te gebruiken. Voor alle verbrandingsmotoren geldt overigens dat ze in staat zijn om langzaam vooruit te rollen met de motor uit. Dankzij een elektromotor die de startmotor vervangt en het herwinnen van energie mag de A8 zich een ‘Mild Hybrid’ noemen.

 

De nieuwe A8 maakt in het najaar bij Vallei Auto Groep zijn opwachting in de showroom. Reikt je spaarrekening niet tot een Audi A8? Bekijk dan de Audi occasions, ook mooi, maar net iets betaalbaarder dan de vanaf prijs van €93.200 (zonder opties).

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like