Lifestyle

Onbeperkt berichten verwijderen in WhatsApp: 6 goede redenen om daar gebruik van te maken

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Goed nieuws: WhatsApp werkt aan het ontwikkelen van een nieuwe versie van de app waarin je verzonden berichten kunt verwijderen voor iedereen zonder dat daar een tijdslimiet aan verbonden is. In de huidige versie geldt nog een tijdslimiet van 4.096 seconden na het verzenden van het bericht. Daarna kan het bericht niet meer verwijderd worden. Daar komt dus in de niet al te verre toekomst verandering in. Maar wat hebben we eraan? We bespreken zes goede redenen om van deze nieuwe feature gebruik te maken.

Voorkomen dat je gecanceld wordt

Niets is meer echt privé tegenwoordig. Regelmatig lekken er screenshots van of informatie over wat mensen schrijven in WhatsApp. Denk aan opmerkelijke uitlatingen van jeugdtakken van politieke partijen, of voetballers wiens telefoonnummers op straat komen te liggen. In deze ieder detail uit je verleden aangegrepen worden om ‘gecanceld’ te worden. Vooral carrièrematig is dat een probleem. Weet je dus dat je in het verleden dingen geappt hebt die anno 2021 volgens sommigen niet meer door de beugel zouden kunnen, dan doe je er verstandig aan om van de nieuwe feature van WhatsApp gebruik te maken en deze berichten te verwijderen voor alle ontvangers.

Iets waar je niet meer achter staat

Dat je in het verleden iets geappt hebt waarmee je heden ten dage in de problemen kunt komen, wil natuurlijk niet zeggen dat je zelf niet stiekem nog gewoon achter wat je gezegd hebt staat. Je verwijdert het bericht dan vooral omdat anderen er aanstoot aan kunnen nemen. Minstens net zo vervelend is om jaren later geconfronteerd te worden met iets waar je helemaal niet meer achter staat, maar je destijds wel geschreven hebt. Ook voor het verwijderen van uitspraken die niet meer stroken met de jij van nu is de nieuwe feature van WhatsApp dus een uitkomst.

Inconsequent geweest

Verhitte discussies met vrienden, familie of je partner wil je natuurlijk altijd graag winnen. Of je wilt er in ieder geval zo sterk mogelijk bij in je schoenen staan. Dan helpt het niet als je in het verleden via WhatsApp iets verstuurd hebt wat haaks staat op wat je tracht te bepleiten. Ben je dus in feite inconsequent geweest, dan kun je dankzij de nieuwe feature van WhatsApp het bewijs daarvan vernietigen. Zo hoef je bepaalde discussies niet te verliezen door iets dat je in het verleden hebt gezegd maar niet bij je huidige argumentatie past.

Bewijs van iets incorrects

Inconsequent zijn in je standpunten of argumentatie wil natuurlijk niet per se zeggen dat je opmerkingen uit het verleden incorrect zijn. Het probleem is vooral dat het niet bij je huidige standpunt past. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je realiseert dat je in het verleden iets beweerd hebt via WhatsApp wat simpelweg niet klopt. Daar wil je natuurlijk het liefst niet met terugwerkende kracht mee geconfronteerd worden. Daarom is het handig als je dergelijke berichten tijdig kunt verwijderen.

Bewijs van vreemdgaan

Heb je tijdens je relatie ‘kennis gehad’ met een ander en wil je dat graag zo goed mogelijk verborgen houden? Dan is het verstandig om je WhatsApp-geschiedenis door te ploegen om eventuele indicaties daarvan uit te wissen voordat je partner of een ander het toevallig tegenkomt op je telefoon. Natuurlijk moedigen we vreemdgaan op geen enkele manier aan, maar de nieuwe feature van WhatsApp maakt het wel makkelijker om slippertjes uit het verleden beter te verbergen.

Inloggegevens

Soms is het fijn als je bepaalde berichten kunt verwijderen uit veiligheidsoverwegingen. Als je bepaalde betaalde diensten, zoals Netflix of een krantenabonnement, deelt met anderen, kan het zo zijn dat je ook inloggegevens deelt via WhatsApp. Hoe handig het ook is dat je deze terug kunt vinden in WhatsApp als je kwijt bent, is het natuurlijk niet erg veilig om dit soort informatie te laten staan in iets wat te hacken valt. Verwijder dus de inloggegevens die je in het verleden via WhatsApp hebt gedeeld met de nieuwe feature van de app.

Overbodig is deze nieuwe mogelijkheid in WhatsApp dus zeker niet. Het kan je in potentie allerhande ongemakken besparen. Maar je moet de berichten natuurlijk wel zelf opzoeken en verwijderen. Je lot ligt dus geheel in je eigen handen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like