Geen categorie

Onderzoek zegt: Baarden zijn schoner dan geschoren gezichten

Onderzoek zegt: Baarden zijn schoner dan geschoren gezichten
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Weten jullie allemaal nog een tijd terug dat de media ons probeerde te vertellen hoe vies baarden waren? Dat er poep in zit en weten wij wat nog meer. Jammer dat ze dit bericht dan weer niet publiceren. 

Volgens The Telegraph is er een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of Hospital Infection waarin het volgende stond “[volledig] -geschoren ziekenhuispersoneel meer kans krijgen om schadelijke bacteriën – zoals methicilline-resistente Staphylococcus aureus (beter bekend als MRSA) – op hun gezichten te dragen dan bebaarde collega’s. ”

De eigenlijke reden achter deze bevindingen zijn nog onduidelijk, maar met hypotheses waarin staat dat “Het kan zijn dat de kleine sneden en micro-schaafwonden veroorzaakt door agressieve dagelijkse scheerbeurten openingen creëren voor bacteriën. Anderen beweren dat baarden de groei van microben steunen waardoor er ook een hoop “goede” bacteriën in komen die de slechte bacteriën tegen gaan.”

giphy
Wat nog interessanter is, is dat Dr. Adam Roberts van de University College London onlangs meer dan 100 verschillende soorten bacteriën vond bij mannen met een baard, waarvan sommige zelfs potentieel hadden om tot antibiotica te worden ontwikkeld.

Dus wees gerust, baarden – je baard is niet vol poep meer, nu is het gewoon vol van de geneeskunde.

Lees het hele artikel op The Telegraph

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like