Lifestyle

Pas op voor deze trucs van inbrekers!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Inbrekers worden steeds creatiever. Dat is vervelend, want niemand zit te wachten op ongenode gasten in huis. Toch kunnen we niet anders dan ons proberen er zo goed mogelijk tegen te wapenen. Maar telkens lijken ze toch weer creatieve nieuwe methodes te ontwikkelen. Ken jij de volgende inbraaktrucs al?

Briefje voor de postbode

Hang je zelf een briefje voor de postbode op omdat je niet thuis bent, dan is dat in feite een uitnodiging voor inbrekers. Die kunnen zo immers ook zien dat er niemand thuis is. Maar wist je dat dieven en inbrekers deze methode ook zelf toepassen? Ze hangen een briefje op voor postbode om een pakketje te onderscheppen, of om te controleren of je thuis bent. Heb je vaste bezorgers? Maak daar dan afspreken mee, zodat ze briefjes kunnen negeren. Vraag ook je buren om op verdachte briefjes te letten wanneer jij op vakantie bent.

Foto’s door de brievenbus

Ook inbrekers hebben smartphones en die weten ze creatief te gebruiken. Sommigen steken hem een paar dagen achter elkaar door je brievenbus om een foto te maken. Als daarop zichtbaar is dat er een stapel post achter je voordeur aan het ontstaan is, is dat een indicatie dat je niet thuis bent en dat de kust dus veilig is om in te breken. Juist daarom is het belangrijk om iemand te vragen om voor de post te zorgen als je langere tijd van huis bent en deze stapel niet in het zicht te leggen.

Tandenstoker tussen de deur

Een andere manier om te controleren of er mensen thuiskomen, is door een tandenstoker tussen de deur te steken. Als deze er na een paar dagen nog steeds zit, zijn de bewoners op vakantie. Dezelfde truc kan ook uitgevoerd worden met een ander object, zoals een munt, een stuk papier, een stuk karton of een stuk plastic. Een soortgelijke truc is een cocktailprikker in het slot steken. Je kunt een slot immers niet openen als deze er nog in zit. Omdat je dit zelf niet in de gaten kunt houden wanneer je weg van huis bent, kun je buren vragen om hierop te letten.

Plakband op de deurbel

Deze is ook wel creatief, hoewel je je kunt afvragen hoe effectief hij is: plakband op de deurbel plakken. Dan blijft hij immers rinkelen, en als er iemand binnen is dan wordt vroeg of laat de deur zeker open gemaakt om de deurbel te inspecteren. Anders word je immers horendol binnen. Als het plakband er een dag later nog op zit, moet er wel niemand thuis zijn. Je kunt je alleen afvragen of de buren er niet ook iets van merken als jouw deurbel de hele dag blijft rinkelen en zelf op inspectie uitgaan.

Metaaldetector

Een metaaldetector is natuurlijk wel een opvallend apparaat. Toch zijn er inbrekers die er gebruik van maken. Je kunt er namelijk reservesleutels mee opsporen die verstopt zijn rondom het huis. Een sleutel onder de deurmat is er zo mee gevonden. Ook in huis komt zo’n apparaat van pas. Dieven kunnen zo vliegensvlug opsporen waar jij kostbare sieraden bewaart. Denk dus nog maar een keer na voordat je een sleutel ergens rondom het huis verstopt en bewaar je sieraden bij voorkeur in een kluis.

Vlotte babbels

Soms hoeven dieven niet eens in te breken om je huis binnen te komen. Met een vlotte babbel kunnen ze ook een eind komen. Pas op voor mensen die aanbellen om te vragen of ze gebruik mogen maken van je toilet, of die je telefoon even willen gebruiken omdat ze bijvoorbeeld autopech hebben. Wees ook beducht op mensen die aanbellen en zich voordoen als nieuwe buren, een thuiszorgmedewerker, de politie of een elektricien. Of mensen die claimen dat er een gaslek is en je vragen om even buiten te wachten terwijl ze het zogenaamde lek onderzoeken. In het algemeen moet je voorzichtig zijn met mensen die hun diensten aanbieden aan de deur. Laat nooit zomaar mensen die je niet kent binnen.

Wees je er verder ook bewust van dat inbrekers vaak via de achterdeur binnenkomen, omdat deze doorgaans minder goed beveiligd is dan de voordeur. Bij de gemiddeld, matig beveiligde achterdeur kost het een inbreker maar drie minuten om binnen te komen. Kijk ook goed naar het slot van je schuur, want steeds vaker hebben inbrekers het niet op de woning maar op de schuur gemunt. Het is vaak niet moeilijk hierbinnen te komen en vaak staan er zaken als (elektrische) fietsen, grasmaaiers en luxe barbecues.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like