Geen categorie

Past jouw baard in jouw ideaalplaatje?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Je kent het wel. Je googled op baard en bent onder de indruk van baarden die worden getoond. Op tv komen de mooiste baarden voorbij. Je slaat een mannenblad open – niet die met blote dames – je ziet de meest indrukwekkende baarden. Ook op deze debaard.nl komen regelmatig foto’s voorbij van baarden, zoals die naar mijn mening horen te zijn. Het ideaalplaatje van de baard. Dit wil ik ook! Op en top man! Aandachtig lees ik artikelen op internet die beschrijven hoe je deze baard krijgt. Je kent ze wel: “In 10 stappen je baard laten staan!”, “Perfecte baard in 6 stappen!”, “Sneller je baard laten groeien in 5 stappen!” of “Een dikke, volle baard in 8 stappen!”. Hier ga ik voor! Maar wat als het allemaal niet zo makkelijk is als het lijkt. Als dat ideaalplaatje een ideaalplaatje blijft. Niet meer dan dat?! Wat doe je dan?

Welk stappenplan je ook bekijkt. Het begint allemaal met geduld. Geduld, geduld en nog eens geduld. Het ideaalplaatje helpt om je doel voor ogen te houden. Er zijn altijd momenten waarbij je geduld opraakt. Dan grijp je het liefst naar het scheermes. Dan geeft het ideaalplaatje je opnieuw inspiratie en motivatie. Het kost nou eenmaal tijd, geduld om een enigszins goede baard te vormen. In het begin kun je last hebben van oneffenheden en kale plekjes. Zoals je in mijn eerste blog “Waarom mannen baarden dragen” hebt kunnen lezen was dat één van mijn belangrijkste redenen om in de vakantie te beginnen. Ik ben nu ruim 3,5 maand verder. Ik heb er alles aan gedaan. Geduld getoond, de jeuk doorstaan, lekkere baardzeep en –olie van Dr K bij Debaardshop gekocht, één van de beste baardtrimmers gekocht en later kwam daar nog stylingwax en een borstel van Damn Good Soap Company bij. Ik krijg complimenten voor mijn goed verzorgde en zachte baard. Na een bezoek bij The Barberstation in Arnhem ziet mijn baard er strakker uit dan ooit. Er is alleen één ding. Ik heb niet die baard waarvan ik onder de indruk raakte.

Op het internet kom je veel baardvormen en –modellen tegen. Zoals je op deze website kunt lezen over soorten baarden moet je rekening houden met je gezichtsvorm. Met mijn ovale gezichtsvorm ben ik een gezegend man. De beste gezichtsvorm die je maar kunt hebben. Ik heb de ideale gezichtsvorm en kan iedere baardstijl hebben. Tenminste, als je een goede baardgroei hebt. Want los van je gezichtsvorm is de baardgroei, snelheid en dikte, ook erg belangrijk. En volgens sommige geleerden is dit grotendeels erfelijk bepaald. Die klassieke volle baard, mijn ideaalplaatje, kan ik vergeten. Een stoppelbaard, los van het feit dat dit geen baard is, kan ik ook wel vergeten. Het is een zoektocht naar een variant daar tussen in. Eén die niet echt in mijn ideaalplaatje past. Eén waarbij ik mijn verwachtingen moet bijstellen. Eén waarbij het zoeken is wat de juiste lengte is. Eén die anders is dan de doorsnee plaatjes. Maar wel één die bij mij past. Die onderdeel is van mijn identiteit. Eén waar ik toch trots op ben.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like