Review

Review Argan Oil van Arganlife

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Vorige week lag er weer een nieuw baardolie flesje in de bus. Tenminste dat dachten wij. Maar ditmaal ging het om Argan olie van Arganlife. Met als tekst: 100% natural for hair, face & body. Is dus niet een olie echt gericht op de baard maar meer op het gehele lichaam. Maar goed ook voor haar dus wij dachten we gaan het gewoon proberen.

We hadden wel het een en ander gehoord over Argan olie. Dat vrouwen dit echt geweldig vinden en het voor van alles gebruiken zelfs om je huid er minder oud uit te laten zien. Dus dit “wonder” middel moet wat beloven. We beginnen met het flesje. Als je dat ziet dan heb je wel het idee dat het gewoon baardolie is. Het wel bekende donkere flesje, al weten we onder tussen dat dit beter voor de olie is. Want het glas biedt optimale bescherming tegen lichtinwerking waardoor de kwaliteit van de olie langer gewaarborgd blijft dan in plastic of normaal glas. Daarnaast zit er ook een pipet in de dop verwerkt, deze zijn we ook al eerder tegengekomen. Misschien hebben de makers wel goed gekeken naar de baardolie flesjes voordat ze hier aan begonnen.

Voordat we de olie gaan gebruiken hebben we is even gekeken wat er in zit. Arganolie is een zeer kostbare olie die wordt gewonnen uit de pitten van arganvruchten die groeien aan de arganboom. De enige plek in de wereld waar deze bomen groeien is het zuidwesten van Marokko. Arganolie bevat hoge concentraties vitamine E, squaleen, polyphenolen en essentiele vetzuren. Als u pure arganolie gebruikt komen de waardevolle eigenschappen optimaal tot uitwerking. Nou dit moet wel wat beloven.

Nadat we de olie op ons hand deden viel gelijk op dat er zo goed als geen geur aan zit. Kan voor sommige een voorkeur hebben andere hebben liever wel een geur. De olie is wel redelijk dik, smeerde niet heel makkelijk uit in de hand. Hierdoor hadden we ook niet echt het gevoel dat het goed door de baard heen ging maar meer op je hand bleef zitten of gelijk op de haren die je aanraakt en niet de huid en haren daaronder. Daarnaast merkte we opeens wel een geur op die we niet konden plaatsen maar echt lekker was die niet.

Na de verhalen hadden wij meer verwacht van Argan Olie. Het is gewoon niet voor je baard maar meer voor in andere wonder middeltjes. Voor ons niet nog een keer.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like