Review

Review Damn Good Soap Baardzeep

Review Damn Good Soap Baardzeep
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Enige tijd geleden kreeg ik de kans om de baardzeep van Damn Good Soap te reviewen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, want ja, ook zonder speciale baardzeep wist ik mijn baard al goed schoon te houden, dus zou deze zeep dan zó anders zijn? Ik zocht het uit.

Wat meteen opvalt na het openen van het doosje, is dat de zeep zwart is, en de geur toch lekker fris, maar gelukkig niet te overdreven. Ook de verpakking zelf is gewoon lekker simpel, no-nonsens, en lekker duidelijk. Waar mannen van houden dus. Aan de zeep zelf is duidelijk te zien dat het een echt handgemaakt product is.

De frisse geur komt zo te zien aan de ingrediëntenlijst door olie uit de bergamotschil, en sandelhoutolie voor nét dat mannelijke geurtje. De zwarte kleur komt van de actieve kool en aan de lijst met bestanddelen zie je dat er niet alleen oliën inzitten, maar zelfs klei en puimsteen.

Het stuk zeep is lekker groot, ideaal voor de wat grotere baard van ondergetekende. Je hebt niet zoveel nodig in het gebruik, want de zeep schuimt boven verwachting goed. Eenmaal ingezeept krijg je het idee alsof de zeep je huid verkoelt. Even met de vingers wat inmasseren, en daarna kan het uitspoelen weer beginnen. Zodra de zeepresten uitgespoeld zijn valt meteen op dat de huid ontzettend fris aanvoelt, alsof je het kleimasker van je vriendin stiekem hebt uitgeprobeerd. Ook zijn de normaal stugge baardharen lekker zacht, en perfect doorkambaar. Met reguliere zeep (ook puur natuurlijke varianten) is dit nog wel eens anders, dus in dat opzicht biedt deze baardzeep toch echt een groot voordeel.

Wel is het raadzaam om deze zeep op een zeeprekje te bewaren, of op zijn minst op een omgekeerde bierdop, want wanneer deze zeep op een plasje water blijft liggen, zal hij gauw op zijn. Daarnaast is hij in het gebruik wat minder handig dan een vloeibare zeep uit een handpompje, we hebben immers geen betonpomp in de badkamer 😉 maar in ruil daarvoor krijg je wel dat extra frisse gevoel dankzij de klei en puimsteen.

Pro-tip: De reviewer kwam eens zonder shampoo te zitten, en gezien mijn lange haar kan het geen kwaad om dat met enige regelmaat te wassen. Wat doe je dan? Tja, dan ga je die baardzeep eens uitproberen. Met enige angst overigens, aangezien mijn haar niet even fijn met iedere shampoo overweg kan met klitten tot gevolg, maar die angst was nergens voor nodig. Net als de baard worden ook de gewone hoofdharen er lekker zacht van, én perfect doorkambaar! Je zou in theorie door gebruik van deze zeep je gewone shampoo de badkamer uit kunnen doen.

Conclusie: Ja! Deze zeep biedt voor je baard echt voordelen tegenover reguliere zeep, de haren worden zacht, en het is dan ook te gebruiken als vervanger voor je shampoo. Daar hoeven we niet al te veel woorden verder aan vuil te maken.

Review is geschreven door Johnny Venema

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like