Review

Review Dr K Beard Tonic

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Twee weken geleden viel er een klein pakketje op mijn deurmat. Met de gretigheid en het enthousiasme van een jarig kind scheurde ik de lichtbruine verpakking open. Nog geen vijf minuten later was ik verkocht.

Ik kan een oersaai stukje schrijven over de hydraterende kracht van abrikozenpittenolie, de verzorgende eigenschappen van de jojobaplant en de werking van linolzuur op het lichaamshaar, maar daar zit niemand op te wachten. Mannen die op het punt staan om voor het eerst een flesje Dr K Beard Tonic aan te schaffen, willen weten hoe dit product voelt, ruikt, smeert, desnoods smaakt, niet hoe Mexicaanse arbeidsmigranten op een verlaten veldje in Arizona dagenlang jojobastruikzaadjes aan het rapen zijn.

Er zijn maar een paar druppels Dr K Beard Tonic nodig om een keurige, glanzende en lekker ruikende baard te creëren. Ik ben een fervent smeerder van de baardolie van Damn Good Soap vanwege de heerlijke geur. De geur van de Dr K Beard Tonic is beduidend anders, maar doet zeker niet onder voor die van haar concurrent. Vanaf het moment dat de olie aanraking komt met de baard, komt er een muntachtige geur vrij. Een subtiele, frisse geur die omstanders het idee geeft dat de baard met liefde en hygiëne is behandeld.

Zeker wat mijn gezicht betreft, heb ik liefde en hygiëne hoog in het vaandel staan. Toch heb ik een grote aversie tegen vrijwel alle smeersels die bedoeld zijn om het mannengezicht een gezondere uitstraling te geven. Op het moment dat ik in een tube gezichtscrème knijp en het vette goedje op de punt van mijn wijsvinger hoor klotsen, gaat er een glibberige rilling van mijn kruin naar mijn kleine teen. Ik houd niet van vette rotzooi op mijn gelaat, walg van tubes met crème en sta dus meestal sceptisch tegenover flesjes met olie. Echter, de baardtonic van Dr. K is verre van een standaard flesje met olie: alles behalve vet en makkelijk in te masseren. Bovendien trekt de olie snel in de haren. Iets waar de man achter Dr. K trots op mag zijn.

Robert Karreman, alias Doctor K., is geen huisarts waarbij je nagelbijtend in de wachtkamer zit. De in Ierland woonachtige zeepmaker is gespecialiseerd in onder andere microbiologie en microchemie. De Zuid-Afrikaan richtte zijn bedrijf op in 2011 onder het motto: “If I was going to sell soap, I thought it might as well be good soap”.

Juist. Karreman weet precies wat hij doet en plukt daar nu zeer terecht de vruchten van. Dus voor iedere baarddrager die op zoek is naar een lekkere en betaalbare baardolie: go see the doctor.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like