Review

Review J Cortes sigaren

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Voordat we willen beginnen met de review gaan we eerst iets duidelijk maken. We willen niemand aan het roken helpen en roken is heeeeel slecht voor je. Begin er niet aan. Zo die waarschuwing hebben we alvast gehad. Dan beginnen we nu met een heerlijke review van deze heerlijke sigaren van J Cortes.

We hebben de sigaren nu ongeveer een maand in ons bezit. En zoals het hoort met een sigaar geniet je daar heerlijk van op goede momenten. En dat hebben we genoeg kunnen doen de afgelopen tijd met het heerlijke zonnetje in ons gezicht. We moeten eerlijk toegeven dat wij nog niet heel bekend zijn op het gebied van sigaren. We zien er altijd genoeg liggen bij de sigarenboer maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Daarom waren wij ook heel blij dat wij de kans kregen om de  J Cortes sigaren uit te proberen. Eerst even kort wat vertellen over J Cortes.

J. Cortès Cigars Company NV is een Belgische sigarenfabrikant die haar hoofdvestiging heeft in Zwevegem en één van de twee nog zelfstandig werkende sigarenproducenten in België is. In 2008 werden 416 miljoen sigaren geproduceerd. Het meest bekende premium merk van het bedrijf is J. Cortès, dat geleverd wordt in een blauwe doos. (Bron: J. Cortès)

We hebben twee varianten getest. Simpel gezegd, de blauwe en de oranje. De blauwe zaten in een mooie afgewerkte doos. Het voelde echt als iets speciaals. De oranje varianten kwamen in open doosje.

J. Cortes Honduras (Oranje)

De sigaar bevat een diep oranjebruin enegaal, naar noten smakend dekblad uit Honduras dat normaal enkel gebruikt wordt voor longfilers. het omblad bestaat uit Java Besukitabak en het binnengoed bestaat uit een mengeling van verschillende tabakken voornamelijk afkomstig uit Centraal Amerika. De sigaar heeft een lichte, zachte smaak met subtiele aroma’s en is vol in de mond.

J. Cortes High Class (Blauw)

De J cortes sgaren bevatten een subtiele melange van Havana, Bahia en indonesische tabak. Het dekblad daarentegen is afkomstig uit Sumatra dat bekend staat om zijn buitengewone, niet te evenaren tabaksbladeren. Deze hoog geklasseerde corona bezit een glad en droog dekblad met een groene schijn. A Crudo bemerken we hinten van eik en wierook, aslook een zoetige kruidige smaak.

We zijn begonnen met de oranje variant, gewoon heerlijk op een zaterdag avond. En we konden gelijk zeggen, dit is heerlijk. We hebben wel eens een sigaar gerookt maar deze was gewoon goed. Normaal zijn ze heel scherp of heb je een vieze smaak in je mond. Maar dat hadden wij totaal niet bij deze. De sigaar steekt makkelijk aan, uiteraard met lucifer en gaat goed en lang mee. Uiteraard hebben we hem niet in een tuig opgerookt maar heerlijk de hele avond van genoten. Een echte aanrader.

Een week later werd het tijd om de blauwe variant te gaan testen. En deze vonden wij zelfs nog een tikkeltje lekkerder dan de oranje versie. Hij is heerlijk zacht om te roken, smaakt goed in de mond. Je merkt gewoon dat het kwaliteit is. Al kunnen we natuurlijk nog niet heel goed oordelen omdat we geen experts zijn, maar toch wij waren zeer tevreden.

Wij vinden dat een sigaar echt een ding is dat je moet roken als je heerlijk aan het genieten bent. In het zonnetje, drankje erbij, vrienden en laat de top avond maar beginnen. We zullen dit niet snel dagelijks gaan roken maar gewoon zo af en toe om even heerlijk te genieten. Al met al goede sigaren voor een perfecte avond. Te koop bij de meeste tabakszaken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like