Review

Review Mr Bear Family Baardolie Wilderness

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ik had de eer om de Mr. Bear Family baardolie Wilderness te mogen testen. In spanning heb ik gewacht op de bezorging door de nationale postbezorger en toen het doosje eenmaal binnen kwam heb ik het zo snel mogelijk open gemaakt!

Daar kwam een prachtig authentiek flesje tevoorschijn van echt glas met een stoer etiket erop. Helemaal goed. Een baard dragen is niet alleen haar laten groeien en zo nu en dan kammen en netjes houden. Een baard is een beleving, een avontuur op zich. Elke dag weer de uitdaging om de baard perfect in model te krijgen, toch iets langer te laten groeien dan vrouwlief wenst en alle complimenten voor de baard in ontvangst nemen. Dit flesje draagt zeker bij aan die ultieme beleving.

Over naar de inhoud, waar het uiteindelijk om draait. Bij het openen van het flesje, dat ook een pipet heeft voor een gemakkelijke dosering, kwam mij een scherpe geur tegemoet. Daar schrok ik wel even van. Dit is niet de geur die ik verwachte en ik vroeg mij in eerste instantie af of deze geur niet te indringend zou zijn. De baard moet tenslotte lekker ruiken en je neus prikkelen. De geur moet niet overheersen of te nadrukkelijk aanwezig zijn. Gelijk de proef op de som genomen en de olie in de baard aangebracht. De geur werd al minder indringend en mijn eerste indruk bleek niet de juiste. Eenmaal in de baard is het een aangename geur. Ik heb meerdere mensen zowel het flesje als de baard laten ruiken en we zijn het erover eens dat het een gewaagde maar zeker niet onprettige geur is die in kleine hoeveelheid een heerlijke geur afgeeft. Het is wel een geur waar je van moet (leren) houden.

wilderness

Het inbrengen van de baardolie is makkelijk doordat je goed kunt doseren met de pipet. Voor de langere baard uiteraard iets meer olie dan de korte baard. Eenmaal ingebracht voelt de baard heerlijk zacht aan. De olie is een redelijk dunne substantie en niet vettig. Op de bad-beard-days kan hij ook goed in combinatie met een beardbalm worden gebruikt. De baard wordt dan niet te vet, blijft lekker zacht en kan door de beardbalm toch goed in model worden gebracht. Ik heb het uitgetest met de Beardbalm van de Damn Good Soap Company. Ik heb geen ervaring met deze baardolie in combinatie met andere beardbalm.

Kort samengevat:

Dit is een stoere mannelijke baardolie met een prikkelende en scherpe geur. De olie smeert lekker weg in de baard doordat het dun is. De baard word lekker zacht en niet vet. Het flesje draagt bij aan de beleving van het dragen van de baard en door de pipet is het flesje ook gebruiksvriendelijk.

Deze review is geschreven door Chris Pieter Veenstra

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like