Review

Review Philips S9711 baardtrimmer

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een tijd terug kregen wij van Philips een baardtrimmer opgestuurd. Wij dachten wat moeten we hier nu weer mee (we hadden toen nog een echte baard…). Maar toen bedachten we ja je hebt baarden in alle soorten en maten, beginnend bij een stoppelbaardje tot een tovenaars baard. We gaven het dus het voordeel van de twijfel en vonden iemand bereid om de trimmer te testen. Lees hieronder zijn verhaal en ervaring met deze topper van Philips.

Dit is toch echt wel het parade paardje van Philips, eindelijk heb ik hem. DeBaard heeft mij de kans gegeven om dit high end scheerapparaat te testen. Ik ga dit apparaat de aankomende weken testen. Er moet natuurlijk wel een redelijk oordeel geveld kunnen worden. Ik ben van mening dat je een nieuw scheerapparaat voor een langere tijd moet testen voordat je er echt een goede review over kan schrijven.

Vooraf even iets over mijn baardgroei. Voor mijn baan kan ik niet een volle bos kweken. Toch groeit het aardig snel altijd. Ik scheer mij geregeld helemaal glad maar er zijn ook periodes dat ik er gewoon geen zin in heb of dat ik weinig tijd heb. Dan gebruik ik vaak een trimmer.

Dit is laten we eerlijk zijn niet een van de goedkoopste apparaten op de markt. Maar kwaliteit voor kwantiteit, daar ga ik wel voor. Ik geef liever iets meer uit dan dat ik voor goedkope troep ga.
Even snel kijken wat de prijs is van dit apparaat. Het gaat hier om het aller nieuwst model van Philips. Rechtstreeks uit de fabriek kost hij 449 euro.

Als ik even verder zoek op internet kom ik al een aantal voordeligere prijzen tegen. Variërend tussen de 469 euro en 366 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=vO5riR5H0TI

1
Hij ligt hier nu voor mij. In een mooie grote doos. Een kwaliteitsproduct moet natuurlijk ook goed verpakt zijn. Benieuwt wat er allemaal inzit.

2

Eenmaal open zie ik het scheerapparaat. Deze zit netjes vast in de doos.
In het midden het basisstation voor het opladen en reinigen. Rechts een reis etui. Het ziet er allemaal georganiseerd uit.

3

Onderin de doos zitten nog meer mooie accesoires. Bij dit scheerapparaat krijg je namelijk ook een trimmer, een reinigings vloeistof voor in het basisstation en een gebruiksaanwijzing. Natuurlijk zit er ook een oplaadkabel bij met een redelijke lengte van het snoer.

4

Het scheerapparaat zo uit de doos. De scheerkop zit er al op. Ik zet hem voor het eerst aan. De display is voorzien van een beschermfolie. Ik haal het eraf en zie dat het apparaat voor 8 procent is opgeladen. Genoeg voor een eerste scheerbeurt neem ik aan. Ik besluit om het apparaat eerst voor 100 procent op te laden.

Het apparaat voelt en ziet er luxe uit. Een mooie geborstelde aluminium buitenkant met een achterkant een afwerking van rubber plastic combinatie. Hij voelt zeer vertrouwd in mijn hand, erg prettig.

Ook zit er naast de aan een uitknop een regelaar voor de snelheid van de scheerkop. Als je het apparaat eenmaal aanzet hoor je een bijzonder opstartend geluid voor een scheerapparaat. Het is alsof het apparaat heel snel toeren opbouwt en vervolgens op de juiste snelheid komt.

Het duurt ongeveer een uur voordat hij volledig is opgeladen staat op de verpakking. Ik ga het bij houden. Na 38 minuten is het apparaat volledig opgeladen, 100 procent. Nu was het apparaat natuurlijk al deels opgeladen. In de handleiding staat ook dat het apparaat super snel opgeladen kan worden voor een enkele scheerbeurt. Het kan natuurlijk voorkomen dat je het apparaat vergeet op te laden. Dit ga ik later nog een keer uitproberen.

Ik lees in de handleiding dat er ook een reis vergrendeling op zit. Altijd handig voor de reizende baard. Inderdaad bij het indrukken van de aan en uit knop voor ongeveer 2 seconden hoor ik een toon die aangeeft dat het apparaat vergrendeld is en niet zomaar aangezet kan worden. Na wederom 2 seconden op de aan en uitknop te drukken staat het apparaat weer in de normale stand.
Het apparaat is ook waterdicht en kan dus ook onder de douche gebruikt worden.

5

Een mooi groot display wat aangeeft hoeveel procent je nog over hebt.
In de handleiding staat ook dat het apparaat op het display zelf aangeeft wanneer het gereinigd moet worden.

6

De reinigings vloeistof. Het ruikt lekker fris, vergelijkbaar met een sport shampoo.

7

De trimmer is van zware kwaliteit. Ook is de trimmer verstelbaar in verschillende lengtes namelijk van 1 tot 5 millimeter. Zonder het opzet stuk kun je ook zeer precies stylen. Een zeer goede toevoeging voor dit scheersysteem.

8

Het basisstation met de reinigingsvloeistof. Het scheerapparaat past er moeiteloos in. Om het scheerapparaat op te laden kan je ook het oplaadsnoer gebruiken. Maar je hebt wat geld uitgegeven voor een mooi apparaat dan mag hij ook best een mooi plekje in de badkamer krijgen op een bijpassende troon.

9

De einigingsvloeistof gaat onderin het basisstaion. Daarna schuif je het bassistaion naar beneden en is het bassistation gevuld.
Het basisstaion heeft ook een soort van display. Het zijn verlichte indicatoren die aangeven hoe ver de reiniging is. Het basisstaion reinigd namelijk de scheerkop. Eenmaal gereinigd droogt hij de scheerkop ook dit duur wel een tijdje. In de handleiding staat 4 uur maar je gebruikt heb apparaat meestal toch maar 1 keer per dag.

Zie ook dit filmpje wat ik op youtube vond:

http://youtu.be/v6Vog9cKV8Q

10

Scheren

Voor de eerste keer heb ik het apparaat nu gebruikt. Ik dacht laat ik alles eraf halen. Het was niet zoveel een 2 dagen stoppelbaardje. Het baardje was nog niet zo lang dat ik de trimmer erbij moest pakken. Het apparaat scheert zeer goed en snel. Het voelt alsof de haartjes het apparaat worden ingetrokken. Dit klinkt gek maar je zou het eens moeten voelen. Ik heb al aardig wat apparaten gehad van Philips maar dit is nieuw voor mij. Het resultaat bijna net zo glad als een scheermes. Het apparaat gaat vloeiend langs de contouren van mijn kaak en hals.

De volgende dag had ik ook geen iritatie. Wel moet je huid altijd even wennen aan een nieuw apparaat staat in de handleiding. Ik heb nergens last van gehad.

Reinigen

De eerste keer reinigen. Het display geeft het nog niet aan maar ik doe het gewoon. Ik zet het apparaat na gebruik in het basisstaion en druk op de reinigings toets. Ik hoor dat het apparaat pulserend aangaat en dat er reinigingsvloeistof door de scheerkop gaat. Grappig om te zien. Na ongeveer 10 minuten reinigen zie ik dat het basisstation begint met drogen. Ik voel dat de scheerkop warm is. De scheerkop wordt dus actief gedroogd.

Het drogen duurt wel even. Na ongeveer een half uur is het apparaat volledig droog. Ook zie ik dat het apparaat dan is opgeladen. Gereed voor de volgende scheerbeurt.

De eerste week

Ik gebruik het apparaat de eerste week iedere dag. Nog steedts geen irritatie van de huid. En keer op keer een zeer glad resultaat.

De tweede week

Ik probeer nu ook de trimmer erbij te betrekken. Na mij vier dagen niet geschoren te hebben is het handig om eerst te trimmen anders duurt je scheerbeurt zo lang. De trimmer is echt heel goed. Heel scherp en na maximaal twee keer over dezelfde plek te gaan hoef ik er zeker geen derde keer over heen te gaan. Na het trimmen verwissel je makkelijk de trimmer voor de scheerkop. Wel moet je even opletten dat je de scheerkop goed op het apparaat zet. Er zit namelijk een inkeping zodat de scheerkop maar op één manier bevestigd kan worden.

Weer geen irritatie.

Mijn conclusie na het apparaat een maand getest te hebben, ik wil geen ander apparaat meer. Dit scheerapparaat voorziet in al mijn scheerbehoefte. Iedere keer bijna net zo glad als met een mes maar met veel minder gedoe. Samen met de trimmer kan ik de boel mooi bijhouden. Daarnaast is het ook een mooi ding om te zien, echt een toevoeging voor de mannelijke badkamer. Het is misschien een kleine investering maar je krijgt er een goed verzorgd gezicht voor terug.

Ik zeg Philips mooi product dat al zijn geld waard is.

Bekijk op bol.com

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like