Review

Review van de 4 Peated Malts Of Distinction Whisky’s

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Ze zeggen wel eens dat het leven van een blogger zwaar is. Nu mogen wij niet klagen, maar zo nu en dan komen er producten binnen die het extra leuk maken. Zo hebben wij laatst al over de 4 PEATED MALTS OF DISTINCTION WHISKY’S geschreven. Maar er gaat natuurlijk niets boven het zelf proeven van de whisky’s. Aan ons de zware taak om dit te doen.

Deze vier whisky’s zijn erg bijzonder. Ze hebben namelijk allemaal een rokerige, maar soms ook medicinale smaak die kenmerkend is voor de peated malt whisky’s. Deze smaak wordt uitgedrukt in een zogenaamd PPM-gehalte. Dit staat voor ‘Phenol Parts per Million’ ofwel het fenolengehalte. Fenolen zijn kleine chemische deeltjes die zich vastkleven aan de gemoute gerstkorrel. De whisky’s lopen op qua rooksmaak, dus wij zijn benieuwd. We gaan eens proeven!

We begonnen de avond met nummer 1: Ardmore Legacy. De Ardmore Legacy. Het is een licht rokerige en fruitige peated malt. Deze ligt goed in ons straatje. Wat de smaak vooral iets bijzonders gaf waren de honing, kaneel en een vleugje vanille. Dat maakte het een hele zachte maar lekkere smaak. Van deze whisky kunnen wij zeker genieten.

Nu was het tijd voor nummer 2: de Connemara Original is een subtiele, maar rijke typische Ierse whiskey (let op de ‘e’). En deze wordt ook nog eens maar twee keer gedestilleerd in tegenstelling tot de meeste andere whiskey’s die drie keer gedestilleerd worden. Dat belooft dus wat. De fles ziet er al goed uit: al dat groen heeft iets magisch. De whiskey heeft een goede aanwezige geur. De smaak vonden wij zeker goed te doen. Wij zijn niet per se fan van een rokerige whiskey, maar bij deze is dat heel toegankelijk. Een goede whiskey om eens het rokerige smaaksegment te proberen.

Na even de mond te hebben gespoeld en even wat anders te hebben gedaan, werd het tijd voor nummer 3: de Bowmore No. 1. No. 1 verwijst naar het legendarische pakhuis No. 1 Vaults. Dit is in de whiskyindustrie wereldwijd het oudste pakhuis in z’n soort. Het ligt prachtig aan de kust van de Atlantische Oceaan waar de whisky’s aan het rijpen zijn. Deze whisky heeft ons een beetje verrast. Ook deze was redelijk rokerig, maar door de citrus, vanille, honing en een beetje kokos gaf het een heerlijk frisse smaak.

Als laatste was de Laphroaig Select aan de beurt. Dit klinkt meer als een Franse wijn omdat je het uitspreekt als: ‘la-fróig’. Ondanks de moeilijke naam heeft deze whisky toch als eerste de wereld veroverd. Laphroaig is een ware uitdaging voor de geur- en smaakpapillen. Medicinaal, zilt, zeewier – allerlei intense smaken zorgen ervoor dat wanneer je eenmaal verkocht bent, je nooit meer loslaat. Deze heeft een zeer krachtige, rokerige smaak. We hebben hier dan ook niet veel van geproefd, want we vonden het te aanwezig.

Het zijn vier prachtige whisky’s die je wel moet leren drinken. Mocht je van het rokerige houden dan kan je gelijk genieten, anders moet je er toch wel echt aan wennen. Van deze vier is de Ardmore Legacy onze persoonlijke favoriet.

Wil jij ook wat winnen?

Nu genieten we natuurlijk niet alleen zelf van iets moois maar willen we jullie daar ook in deel laten nemen. Helaas kunnen we niet vertellen wat er in zit, maar als je de foto’s bekijkt dan kan je wel iets GROOTS verwachten. Een mooi verrassingspakket van PEATED MALTS OF DISTINCTION. Wat moet je hiervoor doen? Tag in het Facebook bericht degene met wie jij het mooiste of beste whiskymoment hebt beleefd. De winnaar wordt random gekozen en zal bericht ontvangen op vrijdag 2 juni 2017 als de actie is afgelopen. Zie foto’s hieronder waar je kans op maakt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like