Geen categorie

SAV-dag

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

We kennen allemaal het fenomeen schijt aan Sonja-dag. Sonja bakker, de dieet goeroe van welleer, had een dag geïntroduceerd waarbij heel Nederland een hekel aan haar mocht hebben. Dit was gericht op haar dieet en haar volgelingen mochten dan een dag alles eten. Wij weten wel beter, wij hebben elke dag schijt aan Sonja en ook aan haar dieet. Ik wil in opvolging van de SAS-dag een nieuwe dag introduceren, de SAV-dag. Deze dag heeft niets met diëten te maken maar met een dag die 1x per jaar, in februari, met name door vrouwen, gehouden wordt. We hebben het hier natuurlijk over Valentijnsdag. Valentijnsdag is als een krokodil in een aquarium, het is een dag die niet thuishoort op onze kalender. Het hele jaar bestaat voor een man al uit het verwennen van en verrassen van je vriendin.

Oké, ik ben een man die goed voor zijn vrouw probeert te zorgen, dat horen alle mannen te doen vind ik. Een keer een massage geven, een bosje bloemen meenemen. Op het juiste moment zorgen dat je afspreekt met je vrienden in de kroeg zodat je vriendin zich lekker kan verwennen met een maskertje en een nagellakje. Het zijn maar kleine dingen, maar wel net zo belangrijk als welke hoed Beatrix op doet met Prinsjesdag of welke vrouw boer Geert, van boer zoekt vrouw, als eerste in zijn bed krijgt.
Het is essentieel om spanning en sleur te voorkomen in een relatie en dat voorkom je door dingen te doen die je partner niet verwacht (nee!, vreemdgaan valt hier niet onder). Een speciale liefdesdag, zoals Valentijnsdag tegenwoordig is, is juist funest voor een relatie. Een vaste dag zorgt alleen maar voor sleur en verwachtingen die wij niet willen en kunnen waarmaken. De vrouw zit de hele dag met spanning in haar lijf, wat zal hij geregeld hebben of wat heeft hij gekocht voor me? Terwijl de man denkt: “Ik hoop dat ze een spannend setje gekocht heeft of anders mij lekker gaat verwennen”. De vrouw verwacht liefde deze dag en de man hoop zoals altijd maar op 1 ding, hete, stomende seks.

Voor dit probleem is Schijt aan Valentijnsdag in het leven geblazen. SAV-dag is een dag zoals de naam het eigenlijk al zegt, het roept mannen en vrouwen op om schijt aan Valentijnsdag te hebben. Zorg er samen met je geliefde voor dat er minstens 12 Valentijnsdagen in het jaar zijn maar niet op vaste momenten en vaste dagen in het jaar. Stel je voor: Het is woensdag 17 juni, jij gaat vanuit je werk naar de stad. Je koopt daar een bos bloemen, een prachtige armband en een kroket. Met een lege maag presteren lukt niemand. Je rijdt richting huis in de veronderstelling dat het eten klaar staat en dat je vriendin van niets weet. Je geeft haar een kus en geeft haar de bos bloemen. “Speciaal voor jou schat, je bent mijn grote liefde, voor altijd”, zeg je tegen haar. Je gaat aan tafel zitten en je haalt de armband uit je borstzak. “Dit was nog niet alles, ik heb nog een cadeautje voor jou”, en je overhandigd haar de armband. Ze bekijkt de armband en zegt: “Hoe durf je dit erbij te zeggen? Ik ben jouw grote liefde? Daarom koop je een armband van maar €150,-?. Geschrokken vraag je:” Huh? Hoe weet jij dat?” en je krijgt het antwoord dat ze je niet vertrouwd omdat je ”weer” later uit je werk was en dat ze je bankrekening in de gaten houdt en zag dat je een armband kocht en voor welk bedrag.

Als dit gebeurd, is het misschien toch verstandig om na te gaan of je wel een gezonde relatie hebt. Normaliter reageert een vriendin extreem blij, hoef je minstens een week de wc’s niet schoon te maken en krijg je de volgende dag je lievelingseten geserveerd. Van man tot man: Verwen je vrouw, zet haar op een troon maar niet op 14 februari!

Wij mannen, wij moeten onze energie samenvoegen en van de SAV-dag een succes maken. Laat vrienden van je kennis maken met de SAV-dag, leg je vriendin uit wat de SAV-dag is en dat jij haar gaat verrassen op een dag waar de commerciële wereld geen invloed op had en waar de seksspeeltjes niet opeens 15% duurder zijn vanwege het feit dat het Valentijnsdag is.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like