Geen categorie

Sporten met of zonder baard

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Hormonen als testosteron zorgen voor een stevige baard. Sporten verhoogd de productie van testosteron. Voor een stevige baard is veel sporten dus het advies. Maar hoe is het andersom? Is dat nou handig? Sporten met een baard? Heeft een baard invloed op je sportprestaties? Geeft het jou de uitstraling die je nodig hebt? Of zit het alleen maar in de weg?

Eind vorig jaar besloot ik mijn baard te laten staan. Nagenoeg op dat zelfde moment besloot ik samen met 9 collega’s mee te doen met HomeRide. Een fietstocht van 500 km. Van Groningen naar Maastricht. In 24 uur. Met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Later schoot mij pas de vraag door het hoofd of dat wel handig was. Een baard. Veel zweten. Dat klinkt als vervelend! Nou, nee hoor! Nu heb ik een redelijk kort baard(je), maar na vele honderden kilometers verder kan ik zeggen dat ik het eigenlijk prettiger vind dan eerst. En dat is toch bijzonder als je bedenkt dat onderzoek laat zien dat een kwart van de mannen last heeft van hun baard tijdens het sporten. Zodra flink wordt gezweet, irriteren de haren en blijven prestaties achter. Afscheren gaat dan weer ver. Veel vrouwen houden immers van een man met baard! Maar hoe zit dat met achterblijvende sportprestaties? En als we baard niet af willen scheren, wat dan?

In de zwemsport hebben ze er wat op gevonden. Tenminste zo beweert de Britse producent zelf. De Beard Cap! Ik ken de Beard Hat. Een muts met een daaraan gebreide baard. Dus vooral voor de jongens zonder baard 😉 die willen weten hoe dat nu is, een baard! Maar nu dus ook de Beard Cap. Deze biedt naast bescherming voor hoofdhaar ook bedekking voor de baard middels een aanhangsel. Met name langere haren zorgen voor weerstand in het water. Goed verpakte gezichtsbeharing levert dus tijdwinst op! Echt? Klinkt logisch, maar hoeveel zwemmers op niveau hebben een baard? Geen één toch?! En is er echt vraag naar door zwemmers zoals jij en ik? Ik kom vaak niet verder dan het bubbelbad. Daar heb ik écht geen badmuts voor nodig.

In welke sporten heb je nou juist profijt van een baard? Puur op de sportprestatie is dat lastig te zeggen, maar bij sporten zoals basketbal, honkbal, voetbal en natuurlijk American Football gaat het vaak ook om uitstraling. Zo kennen jullie vast het verhaal rondom de Red Sox. Enkele spelers lieten hun baard staan en daarna gingen ze steeds meer wedstrijden winnen. Ook andere spelers gingen meedoen en de baarden werden steeds langer. Met als gevolg een heel team met baarden! Het maakte indruk en er ontstond een enorme baarden hype! Spelers zijn bijgelovig en willen hun tegenstander intimideren. Daar kan een stevige baard bij helpen. Een baard staat voor een mannelijkheid, geeft een stoere uitstraling. Zo is Brett Keisel, American Football speler bij Pittsburgh Steelers, een mooi voorbeeld. Hij wordt ook wel de Yosemite Sam genoemd door zijn enorme snor. Bij basketbal valt vooral James Harden van Houston Rockets op vanwege zijn baard. Maar ook in de voetballerij. Naast David Beckham, voornamelijk een trendsetter en geen echte Beard Man, kent iedereen John de Wolf nog wel. Robuust zoals een echte verdediger hoort te zijn! En met baard!

Benieuwd hoe jullie hier tegen aan kijken. Welke sport beoefen jij? En heb je wel eens last van je baard? Laat het weten. Geef je reactie hieronder:

SPORTEN MET OF ZONDER BAARDhttps://www.debaard.nl/sporten-met-of-zonder-baard/Benieuwd hoe jullie hier tegen aan…

Posted by DEBAARD.NL on donderdag 2 juli 2015

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like