Geen categorie Wheels

Top 5 mannen auto’s van 2017

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wanneer we aan mannenauto’s denken komen al vaak de stereotype ideeën opduiken van snelle Ferrari’s en Lamborghini’s. Dit zijn uiteraard hele mooie auto’s maar voor de meesten onbetaalbaar en is niet de realiteit. De Ferrari’s en Lamborghini’s behoren zoals verwacht niet tot de top van meest verkochte automerken. Mannen mogen dromen over deze auto’s, maar kopen in werkelijkheid toch degelijke auto’s, die je op elke straathoek tegenkomt. Opvallend is dat Volkswagen het zeer goed doet en stevig op 1 staat in de top vijf van meest verkochte automerken.

Als we de top vijf van type auto’s bekijken, staan er drie Volkswagens in.

1. Volkswagen Golf

De meest verkochte auto is al jaren de Volkswagen Golf. Een degelijke Duitse en betrouwbare auto. De Volkswagen Golf is in alle jaren van zijn bestaan, zelfs de Volkswagen Kever voorbij gestreefd als meest gebouwde auto van Volkswagen. De Golf is voor het eerst in 1974 van de band gerold en dus al ruim 40 jaar oud. De Volkswagen Golf is verkrijgbaar als hatchback en stationwagon. Ook zijn er enkele types als cabriolet en een SUV als Golf op de markt gekomen. In de loop der jaren is de Golf telkens vernieuwd en zijn alle vernieuwde types simpel onder een nummer weggezet. De eerste Golf in 1974 was de Golf I en in 2017 zijn we inmiddels bij de Golf VII aangekomen.

2. Renault Clio

De Renault Clio is ook erg. Kenmerken van Clio zijn, de afmetingen en de zuinigheid. De Renault Clio is in 1991 voor het eerst op de markt gekomen en heeft in de afgelopen jaren diverse vernieuwingen ondergaan. Op dit moment produceert men al de vierde generatie van de Renault Clio.

3. Volkswagen Polo

De Polo is geïntroduceerd in 1975 als een goedkopere concurent van de Audi 50 en was direct zo populair, dat het de Audi 50 overtroefde. In 2017 zit de Volkswagen Polo aan Polo V en is nog vol in ontwikkeling.

4. Opel Astra

Voor Opel is de Astra het meeste verkochte autotype. De Astra werd in 1991 geïntroduceerd als opvolger van de Opel Kadett en is verkrijgbaar in hatchback, sedan en stationwagon.

 5. Volkswagen UP!

In 2011 werd de Volkswagen UP! geïntroduceerd en is een handige kleine stadsauto. De UP! is er in een 3-deurs en in een 5-deurs variant. Sinds 2013 is er ook een elektrische variant verkrijgbaar.

 Ook in één van deze auto’s rijden? Tip: deze modellen zijn ook volop als occasion te koop.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like