Lifestyle

Valentijnsdag 2021: hoe maak je er het beste van?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Vorig jaar was er met Valentijnsdag nog weinig aan de hand. Carnaval stond weliswaar voor de deur, maar pas daarna bleek dat we niet het aan het coronavirus gingen ontsnappen. Hoe anders is het dit jaar. Al bijna een jaar zijn we in de greep van het coronavirus en het einde lijkt nog minstens een half jaar van ons verwijderd te zijn. Als klap op de vuurpijl hebben we op 14 februari niet alleen te maken met een lockdown die allerlei typische Valentijnsactiviteiten zoals uit eten gaan en naar de bioscoop gaan onmogelijk maakt, maar ook nog eens met een avondklok die ons ertoe dwingt om vanaf 21.00 binnen te blijven. Hoe kun je ondanks alles alsnog het beste maken van Valentijnsdag 2021?

Logeerpartij of weekendje weg

Woon je niet samen met jouw Valentijn? Dan is het tijd voor logeerpartij. Waarom? Omdat degene van jullie die niet thuis is anders voor negen uur ’s avonds weer thuis moet zijn, en dat is natuurlijk niet erg gezellig. Het niet-samenwonen kan natuurlijk ook opgelost worden met een weekendje weg, gezien het feit dat Valentijnsdag in een weekend valt. Je kunt immers nog steeds op vakantie binnen Nederland, waarbij je wel de realiteit in acht moet nemen dat ook daar uit eten geen optie is en je vanaf 21.00 binnen moet blijven. Maar een andere achtergrond kan misschien juist wel een hele fijne besteding van het Valentijnsweekend zijn na het saaie jaar wat we achter de rug hebben.

Jullie favoriete eten bestellen

Zoals gezegd zit uit eten er niet in, maar dat betekent niet dat je zelf hoeft te kijken met Valentijn. Je kunt namelijk ook je favoriete restaurant steunen door er eten te bestellen. Zo heb je alsnog een speciaal diner met Valentijn. De sfeer moet je er dan natuurlijk zelf bij maken. Niet met het bord op schoot voor de televisie dus, maar aan tafel met romantisch kaarslicht en alle ruimte om eens gezellig met elkaar te kletsen. Het is een beetje behelpen, maar op deze manier kun je toch nog een romantisch diner hebben zonder er zelf lang voor in de keuken te moeten staan.

Romantische film op Netflix of Videoland

Naar de bioscoop zit er dus ook niet in. Maar dat wil niet zeggen dat je niet samen kunt gaan zitten om naar een romantische film te kijken. We hebben immers ook nog Netflix, Videoland en andere streamingsdiensten. Kruip lekker tegen elkaar aan een voorzie jezelf van een lekker wijntje en een borrelplankje, of natuurlijk een bak popcorn die ‘vers’ uit de magnetron komt. Misschien kun je zelfs twee leuke films achter elkaar kijken, want je hebt immers niet de reistijd die je bij een bioscoopbezoek wel hebt. En het is thuis ook nog eens een stuk goedkoper ook. Vergeet niet de lichten te dimmen voor het bioscoopgevoel!

Netflix & Chill

Dat Netflixen kan natuurlijk ook een startpunt zijn voor iets anders. Gezellig tegen elkaar aanliggen voor de buis kan immers ook leiden tot wat we maar een serieuze knuffelsessie noemen. En waarom ook niet? Want wat is er nu een betere dag om uitgebreid met elkaar het bed in te duiken dan Valentijnsdag? Je kunt je Valentijnsdag dus ook besteden door uitgebreid te rollenbollen en eens extra lief te zijn voor elkaar onder de dekens.

Liefdevol gebaar

Maar laten we het belangrijkste niet vergeten. Valentijnsdag draait om liefde en het is dan ook dé dag om jouw liefde voor jouw partner kracht bij te zetten. Dat kan met een lief cadeau – webshops zijn immers nog wel open – maar een lieve kaart met een persoonlijk bericht over jullie liefde en samenzijn is natuurlijk minstens net zo veel waard. Een Valentijnskaart hoort er immers bij en valt met de juiste tekst zeker in de smaak bij je partner. Overigens is Valentijnsdag natuurlijk ook aan te grijpen om de volgende stap in jullie relatie te zetten. Wat die volgende stap is, verschilt natuurlijk per paar. Maar dat kan een uitnodiging zijn om te gaan samenwonen, of een huwelijksaanzoek. Dat zou een Valentijnsdag vol beperkingen in een keer tot een ongekende, memorabele klapper kunnen maken.

Uiteindelijk is de achterliggende gedachte die we willen overbrengen dat er geen reden is om Valentijnsdag aan je voorbij te laten gaan dit jaar. Ook met een lockdown en een avondklok kun je er het beste van maken!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like