Sports

Van deze vechters ga je binnenkort veel horen

Van deze vechters ga je binnenkort veel horen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De aantrekkingskracht van de vechtsport spreekt voor zich. Van alle sporten zijn de vechtsporten als man het best in te voelen. Wanneer je weet dat de zwaargewichtkampioen boksen mannen zo gemakkelijk knock-out als Mike Tyson deed, dan weet je wel hoeveel kracht er in zijn arm zit. Is hij een sterke worstelaar als Daniel Cormier, dan weet je hoe sterk zijn lichaam als geheel is. Dat komt omdat mannen zelf nu eenmaal ook graag stoeien en vechten. Zeker wanneer ze jong zijn. Over jong gesproken, er staat een hele nieuwe generatie topvechters voor de deur. Tijd om eens te bekijken welke toppers je binnenkort vaker zal zien.

1 Fabian Edwards

De naam Edwards kan je misschien bekend voorkomen. Ook de broer van Fabian, Leon, is namelijk al een bekende naam in de wereld van MMA. Fabian is vast van plan om zijn broer, en alle andere vechters, te overtreffen. Vooralsnog heeft hij nog nimmer verloren en heeft hij nu een contract bij de Bellator-organisatie in de wacht gesleept. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om snel door te groeien naar grootse hoogten. Zeker ook wanneer een aantal andere vechters daadwerkelijk de overstap naar deze organisatie gaat maken, zoals al enige tijd wordt gefluisterd. Oh ja, Edwards komt uit in het middengewicht.

2 Kayla Harrison

Kayla Harrison is niet echt een nieuwkomer in de vechtsportwereld. Toch is ze altijd op de achtergrond gebleven. Dat heeft mogelijk te maken met het feit dat ze zich vooral in het judo heeft gepresenteerd. Dat deed ze wel heel goed. Ze verloor maar twee wedstrijden in haar gehele loopbaan. Inmiddels is ze een MMA-vechter geworden en is ze getekend door de PFL-bond. Daar zal ze snel naam voor zichzelf proberen te maken en de nieuwe superster bij de vrouwen in deze vechtsport willen worden. Er is ruimte, dus waarom zou het haar niet lukken? Alle reden om op haar te letten.

3 Teofimo Lopez

Je weet dat je een bepaalde vaardigheid bezit als er gefluisterd wordt dat jij de man kan zijn die de beste bokser op aarde kan stoppen. Dat is dan ook wat er momenteel met Teofimo Lopez aan de hand is. Nu de Oekraïner Vasiliy Lomachenko de ene na de andere opponent knock-out slaat of tot opgeven dwingt is wel duidelijk dat hij de meest gevreesde man op aarde is. Dat neemt niet weg dat in zijn schaduw Lopez precies hetzelfde aan het doen is. Dus is het voor de kenners nu al duidelijk, deze twee moeten elkaar tegenkomen in de toekomst.

4 Gary Tonon

Gary Tonon is jarenlang de meester van Braziliaans Jiu-Jitsu geweest. Daarin is hij vijfvoudig winnaar van het belangrijkste toernooi in de sport. Het is alleen niet direct de sport die het meest in de media terug te vinden is. Daarom besloot Tonon over te stappen naar een sport die dat wel is: MMA. Dat deed hij door te tekenen bij One Championship. De bond die in rap tempo de grootste vechtsportbond op aarde lijkt te worden. Tonon is in zijn eerste twee gevechten als winnaar uit de octagon gestapt. Er mag dus wat van hem verwacht worden in de komende periode.

5 Stephanie Vaquer

De WWE is in Europa minder populair omdat er nu eenmaal altijd een belangrijk element van acteerwerk bij komt kijken dat aan deze zijde van de oceaan niet goed aanslaat. Het is echter wel al enkele malen een grote opstap gebleken voor getalenteerde vechters naar andere organisaties. Denk aan Brock Lesnar, die ook gewoon kampioen in de UFC werd. Een naam om in de gaten te houden is de 25-jarige Stephanie Vaquer. Een Taekwondovechter van grote klasse die nu andere delen van de vechtsportwereld aan het verkennen is.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like