Baarden

Veilig je eigen baard bijwerken? Zo doe je dat!

Veilig je eigen baard bijwerken Zo doe je dat!
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een baard biedt veel voordelen, maar het is ook gewoon hard werken. Het bijhouden van de baard is immers de enige manier waarop je er echt een succes van maakt. Je kunt moeilijk dagelijks naar je barber stappen. Ook je vriendin of vrouw heeft wel wat beters te doen dan dagelijks je baard masseren. Om over het knippen en scheren nog maar te zwijgen. Er zit dus niets anders op dan dat je het zelf doet. Daar kan je natuurlijk wel wat handige tips bij gebruiken. Om je eigen baard in goed model te houden moet je in ieder geval de volgende dingen doen.

Voor het knippen

Het is belangrijk om het knippen goed voor te bereiden. Dat doe je bijvoorbeeld door je baard eerst goed te kammen. Dit moet je niet lichtzinnig opvatten. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld van belang om je gehele baard in dezelfde richting te kammen zodat het knippen gemakkelijker en beter voor elkaar te krijgen is. Daarnaast is het ook belangrijk om alles te kammen. Dat betekent dus dat bijvoorbeeld ook je snor meegenomen moet worden hierin. Pas wanneer je alles op de juiste manier gekamd hebt kan je op een goede manier aan het knippen beginnen. Neem hier dus de tijd voor.

Met de tondeuse

Het is goed mogelijk om een baard goed bij te houden met een tondeuse, mits je weet wat je doet. Zo is bijvoorbeeld de maat van de kam die je gebruikt van levensbelang te noemen. Het is belangrijk om de kam zo groot als mogelijk te houden. Zeker als je al een aardige baard hebt. Dat betekent vaak dus ook dat je extra kammen voor op de tondeuse moet bijkopen die net iets groter zijn dan de vier tot zes standaardmaten die in een tondeusepakket zijn opgenomen. Kijk goed hoe de lengte van een bepaalde kam is voor je begint.

Heb oog voor de details

Een goed baard die je zelf knipt zit hem in de details. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je snor absoluut niet mag vergeten wanneer je aan het knippen gaat. Ook goede fades in je nek en bij je bakkebaarden zijn heel belangrijk om er goed uit te zien. Dit vergt wel wat oefening voor je het god onder de knie hebt. Dus als het er bij je allereerste eigen knipbeurt niet perfect uitziet, dan moet je je daar niet door laten ontmoedigen. Dat kan in de loop der jaren door ervaring alleen maar beter worden.

Leer met een schaar omgaan

Alleen de tondeuse is niet genoeg voor de beste details in je baard. Dat betekent dus niets anders dan dat je ook met de schaar moet kunnen omgaan. Die gebruik je voor een aantal oneffenheden die je ongetwijfeld tegen zal komen. Daarnaast is het ook belangrijk om het net iets natuurlijker te maken. Dit ziet er natuurlijk een stuk beter uit. Dat is dan ook precies het doel dat je voor ogen moet hebben als je met je baard aan de slag gaat. In spiegelbeeld knippen is best goed te leren, dus laat je hier niet door weerhouden.

Goed onderhouden

Goede verzorging van je baard is natuurlijk altijd belangrijk, maar net na het knippen en scheren is het nog net iets belangrijker. Gebruik je olie en je moisturizer om zowel je baard als de onderliggende huid goed te verzorgen en er zeker van te zijn dat je er goed en gezond uit blijft zien. Vergeet niet om dit direct te doen nadat je klaar bent. Aan de hand daarvan kan je je baard zonder problemen geheel zelf in goede vorm houden als man. Zonder dat je daar dan ook maar één hand van iemand anders bij nodig hebt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like