Baarden

Voor alle mannen: baarden zijn gezond

Baarden gezond
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een man met voldoende gezichtshaar doet als Arie Boomsma en Ben Affleck en draagt tegenwoordig een volle baard. Het is niet alleen hip, maar ook gezond. Vier voordelen voor de baard:

Natuurlijke zonnebrand

Een beetje baard beschermt de mannenhuid tegen de zon. Vrouwen die hun lange haar los dragen, verbranden bijna nooit op hun hoofd, aan de zijkanten van hun gezicht of in hun nek. En dat voordeel hebben mannen met baarden en snorren dus ook. Afhankelijk van de lengte en de volheid van de baard, houdt het gezichtshaar 95 procent van de straling tegen, meldt Daily Mail.

Snor tegen astma en hooikoorts

Een flinke borstel onder de neus houdt stof en pollen buiten en dat helpt tegen astma. De snor moet daarvoor wel echt tot aan de neusgaten komen en flink wat volume hebben, dan filtert het haar de lucht het beste.

Haar houdt jong

Je smeert nooit crème op je hoofdhuid, maar wel op je gezicht. Tenzij je een baard of een snor draagt, want dan is het ineens niet meer nodig. En dat komt dus door het haar. Huid waar haarzakjes in zitten, is wat dikker dan onbehaarde huid. En door de talgklieren die daarbij horen, blijft de huid wat vettig. Tel daarbij op dat de wind niet direct bij de huid kan komen en je hebt het perfecte recept voor een gezond en gehydrateerd velletje.

Tegen verkoudheid

Een baard helpt niet tegen verkoudheid, maar zorgt er wel voor dat je sneller van het virus geneest. Warmte versnelt dit proces. Snotterige mensen dragen graag sjaals en dikke truien, maar een flinke baard zou net zo effectief zijn.

BRON WTF.NL

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like