Entrepreneurship

Waarom Amsterdam een goede plek is om een bedrijf op te starten

Amsterdam
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Jouw kleine bedrijf zal het beste gedijen op een goede plek. Zo verhoog je de kansen op succes want kleine bedrijven zijn klein in elk opzicht, ze hebben vaak een handje vol werknemers, minder winst en zijn in het algemeen minder populair. Om meer verkeer te creëren moeten kleine bedrijven zich goed profileren en het aantal werknemers, winst en populariteit verhogen!

En Amsterdam blijkt nou net de perfecte plek te zijn om jouw bedrijf te laten groeien en bloeien. Lees hieronder waarom!

Gevestigd en rendabel

Goede bedrijfslocaties ontstaan niet zomaar. Ze zijn door de jaren heen gevoed, trekken veel inwoners aan en brengen het lokale gebied veel economische groei en levensvatbaarheid. Dit is iets wat Amsterdam heeft meegemaakt en is mede daardoor een populaire bestemming voor veel mensen geworden.

Volgens sommigen is Amsterdam te populair, een stad met een constante stroom van toeristen dat nooit eindigt. Maar een ding is zeker, het garandeert goede handel. Meer mensen betekent meer klanten en het opzetten van je bedrijf te midden van deze chaos betekent goede omzet. Amsterdam is een cultureel centrum en het zal meer mensen aantrekken naar jouw bedrijf dan wanneer je je bedrijf opzet in, laten we zeggen, het afgelegen platteland van England!

Redelijke toegangsvoorwaarden

Sommige landen zijn erg strikt in hun toelatingseisen. Als het ernaar uitziet dat een sollicitant niets bijzonders toe te voegen heeft aan de economie of de arbeidsmarkt, dan wordt hun een immigratie visa ontzegd. Dit is briljant en het staat precies voor de hoge kwaliteit van de Nederlandse economie. Iedereen die binnen komt is goed in wat ze doen en het test de grenzen van een van de meest competitieve economieën in de wereld.

Amsterdam is een geweldige plek om een bedrijf te starten omdat de stad standaarden heeft. Met een beetje hard werk kun je aan deze standaarden voldoen! Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden voor een startup visa en dan heb je een jaar om alles te regelen zodat je voldoet aan de voorwaarden. Er is een soort van checklist, maar elk criterium is eigenlijk alleen maar gunstig voor de kwaliteit en innovatie van je bedrijf.

Volledige ondersteuning

MKB’ers kunnen zich algauw voelen alsof ze er alleen voor staan maar in Amsterdam is dit niet het geval. Er is hulp beschikbaar en mensen zijn vaak bereid en blij om te helpen.

Bijvoorbeeld, Amsterdam is een tweetalige stad, dat betekent dat je geen Nederlands hoeft te spreken. Al zou het handig zijn om een paar woorden Nederlands te kunnen spreken, jouw bedrijf zal ook bloeien in het Engels, wat trouwens weer een voorbeeld is van hoe open, gastvrij en aanpasbaar Amsterdam is.

Daarnaast is er ook financiële hulp beschikbaar. Bedrijven zoals Funding Options zullen jou ondersteunen in het financiële traject wat jouw bedrijf aflegt. Funding Options zal ervoor zorgen dat je geen geld bij elkaar hoeft te schrapen of dat het geld niet nutteloos wordt besteed. Al met al is er geen betere plek voor jouw bedrijf dan het geweldige en altijd aanmoedigende Amsterdam.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like