Baarden

Waarom je je baard moet afscheren

Waarom je je baard moet afscheren
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Het laten groeien van de baard zit in de natuur van de man. Iedereen experimenteert er vroeg of laat mee. De kans is aanwezig dat je zelf op dit moment ook een aardige baard hebt staan. De vraag is alleen of je die baard wel moet behouden. Zijn er ook redenen om juist niet voor het dragen van een baard te gaan? Met andere woorden: waarom zou het juist nu tijd zijn om je gezicht glad te scheren? Daar is niet één reden voor, er zijn verschillende redenen voor aan te voeren. De volgende zijn het belangrijkst.

Denk aan de tijdbesparing

Wanneer je heel eerlijk tegen jezelf durft te zijn dan weet je natuurlijk dat dit gewoon waar is. Het bijhouden van een baard is heel veel werk. Je moet dagelijks onderhoud eraan doen op één of andere manier. Stel nu eens dat je alleen maar drie tot vijf keer per week vijf minuutjes bezig was met het wegscheren van stoppeltjes die opkomen. Hoeveel tijd zou je dan wel niet overhouden. Dat betekent dat je dus nog een keertje kunt snoozen voor je onder de douche springt. Of dat je nog net even het late journaal kunt kijken voordat je naar bed gaat.

Beter voor je budget

Een baard verzorgen kost niet alleen veel tijd. Het kost je ook veel geld. Al die producten die je moet kopen en waar je nu eenmaal veel van nodig hebt om je baard in topconditie te houden. Om je gezicht glad te houden heb je in theorie alleen een zakje wegwerpmesjes nodig van een bekend merk. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het ook nog eens zo dat ze wel vaker dan één keer te gebruiken zijn. Heel erg duur is dat gladde gezicht dus simpelweg niet. Dat kan een belangrijke overweging zijn.

Einde aan het fabeltje

De meeste mannen zien er prima uit met een goede passende baard. Er zijn echter ook mannen die er helemaal niet goed uit zien met een baard. Al zullen ze dat zelf niet zo snel in het openbaar toegeven. Dat neemt niet weg dat je diep vanbinnen wel weet of het er goed uitziet of niet. Heb je geen gezicht voor een goede baard? Neem dan het heft in eigen handen en haal hem er gewoon af. Zo houd je jezelf niet langer voor de gek en zie je er gewoon weer goed en strak uit als man.

Nieuwe vrouwen ontmoeten

Is het soort vrouwen dat je tot nu toe hebt ontmoet niet echt jouw smaak gebleken? Misschien moet je dan eens iets aan je voorkomen veranderen. Door je baard eraf te scheren kan je ineens in een heel andere categorie terechtkomen. Dit vergroot je kansen om iemand te vinden die je wel leuk vindt. Geloof het of niet, maar niet alle vrouwen vinden een baard even leuk. Alle reden om je hier dus eens aan over te geven. Let wel op dat het dan vaak niet zo simpel ligt als alleen het wegscheren van je baard, maar dat je je look moet meenemen hierin.

Steun een goed doel

De laatste reden om je baard eraf te halen is van een hele andere orde. Je kunt je baard immers om allerlei redenen die in de eerste plaats betrekking hebben op jezelf wegscheren. Een andere goede reden is echter dat je het haar ook kunt doneren aan het goede doel. Er zijn heel veel mensen die door gezondheidsproblemen geen haargroei meer hebben. Dit is vaak slecht voor het zelfvertrouwen van deze mensen die het toch al moeilijk hebben. Haar doneren, bijvoorbeeld voor een kunstbaard of kunstkapsel, kan voor deze mensen heel veel waarde hebben. Dat is al reden genoeg om het te doen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like