Baarden

Waarom je je baard niet moet afscheren

Waarom je je baard niet moet afscheren
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Twijfel je of je baard nog wel van deze tijd is? Misschien is het dan slim om eens te bekijken of je hem eraf moet scheren. Het kan echter net zo goed zijn dat je de baard juist moet houden. Er zijn zelfs talloze redenen te bedenken waarom je je baard helemaal niet moet afscheren. Dit zijn misschien zelfs wel redenen waar je zelf nog niet eerder aan gedacht had. Alle reden om dus eens te bekijken wat allemaal aan te dragen is om je baard lekker te behouden. Dit kan om hele verschillende zaken gaan.

Een mannelijk voorkomen

De belangrijkste reden om je baard te behouden ligt in het verlengde van de waarschijnlijke reden waarom je je baard ooit hebt laten staan. Uit wetenschappelijke onderzoeken is nu eenmaal gebleken dat het dragen van een baard als meer mannelijk wordt gezien. Mannen met een goede, volle baard worden door zowel andere mannen als door vrouwen als meer mannelijk gezien. Dit wil je natuurlijk zo lang als mogelijk voor jezelf behouden. Dat betekent dus dat je tijd en moeite moet steken in het onderhouden van je baard en niet voor de snelle weg naar buiten moet kiezen. Zo behoud je je voordeel.

De beste tijdbesteding

Veel mannen scheren de baard eraf omdat ze zoveel tijd kwijt zijn aan het onderhouden ervan. Dat lijkt op zichzelf een goede reden. Totdat je een onderzoek van de Universiteit van Boston leest waaruit blijkt dat je tussen je vijftiende en je vijfenvijftigste gemiddeld maar liefst 139 dagen kwijt bent aan scheren als je alles bij elkaar optelt. Als je dan bedenkt dat een baard je allerlei voordelen biedt, dan is het onderhouden van je baard misschien wel een betere tijdsbesteding dan dat je een derde deel van een jaar van je leven kwijt bent aan scheren. Die keuze lijkt niet moeilijk.

Het houdt je zo lekker warm

Opwarming van de aarde of niet, er zijn nog altijd voldoende koude dagen in een jaar. Een baard heeft als bijkomend voordeel dat het lekker isoleert. Dat betekent dus ook dat je op een gemakkelijke manier net wat beter warm blijft. In plaats van gedoe met sjaals en dergelijke ben jij er gewoon direct klaar voor. Ook fijn wanneer je op wintersport gaat. En dat doen veel mannen nu eenmaal heel graag. Wanneer je je baard eraf haalt, dan duurt het weer tijden voordat je van deze voordelen kan gaan genieten bij nieuwe groei.

Denk aan de gezondheidsvoordelen

Wist je dat er heel veel bewezen gezondheidsvoordelen aan je baard kleven? Dat gaat in de eerste plaats om het beschermen van je huid. Door een baard te dragen blijft je huid beter beschermd tegen de weersomstandigheden en dus blijft deze sterker en soepeler. Denk alleen al aan de natuurlijke bescherming tegen de zon. Daarnaast is het ook zo dat bewezen is dat een baard als een soort filter werkt en bebaarde mannen altijd minder last hebben van het inademen van bacteriën en dergelijke. Dit is ook een goede reden om de baard gewoon lekker te behouden als man.

Je houdt gewoon van je baard

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je je baard zou moeten afscheren. Er is echter ook een hele belangrijke reden om het niet te doen. Misschien houd je wel gewoon heel veel van je baard en voel je je er goed bij om er één te dragen. Waarom zou je er dan een scheermes in zetten? Draag gewoon lekker je baard als je dat fijn vindt. Wat anderen er ook van zeggen en wat de redenen om het wel of niet te doen ook mogen zijn. Als jij je baard graag behoudt, dan moet je dat dus ook doen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like