Lifestyle

Wanneer wordt het tijd om voor de kale look te gaan?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Kaal worden en ervoor kiezen om kaal te zijn, zijn twee verschillende dingen. Sommigen van ons zullen nog steeds denken ‘waarom zou je ervoor kiezen om kaal te zijn?’. De stap om zelf voor een kaal hoofd te gaan is vaak niet de makkelijkste beslissing om te nemen. Afscheid nemen van je haardos valt niet mee, of je daar nu zelf voor kiest of dat de natuur dat voor jou doet. Toch zijn er genoeg redenen om er zelf voor te kiezen om je hoofd kaal te scheren. Daarom proberen wij hier de volgende vraag te beantwoorden: wanneer wordt het tijd om voor de kale look te gaan?

Kaal is hipper geworden

Kaal zijn betekent niet langer alleen meer dat er geen haar op je hoofd groeit. Vroeger koos je er niet voor om kaal te zijn en had kaalheid dan ook een beetje een stigma tegen zich. Cool was het in ieder geval niet om kaal te zijn. Maar de tijden zijn veranderd. Kijk alleen maar eens naar reclames op de televisie. Steeds vaker zien we een knappe man met een kaal hoofd en een liefhebbende vrouw in de spotjes. Maar niet alleen op de televisie vallen vrouwen tegenwoordig op kale mannen, maar ook in het echte leven heeft het kale hoofd een hele nieuwe betekenis gekregen. Waar het voorheen een reden tot spot was, lijkt het nu een teken van sterke mannelijkheid geworden te zijn. Dus om de vraag te beantwoorden wanneer het tijd is om voor de kale look te gaan, is het antwoord: nu!

Je gezichtshaar accentueren

We hebben meer haar aan ons hoofd zitten waar we aandacht aan willen besteden. Ook de baard en de snor zijn weer helemaal hip, waardoor steeds meer mannen ervoor kiezen om gezichtshaar te laten staan. Bij velen die dat doen, is de baard of de snor een trotse uiting van hun persoonlijkheid. Vaak gaat daar een weloverwogen kapsel mee gepaard. Hoewel dat de look kan afmaken, is het natuurlijk wel zo dat hoofd met een baard en weelderig, dik haar bovenop bij elkaar wel erg veel haar is. Omdat kaal, zoals gezegd, nu volledig geaccepteerd is als een stoere, mannelijke look, is het het overwegen waard om je gezichtshaar te laten staan en je hoofd kaal te scheren. Wat dit namelijk ook doet, is extra nadruk leggen op je gezichtshaar. Wil je je baard écht showen, dan is een kaal hoofd daarbij het juiste contrast.

Wanneer je haren uitvallen

Helaas is het zo dat de meesten van ons niet met een volle haardos oud worden. Sterker nog, bij sommigen begint de haaruitval al voordat ze twintig zijn. Wanneer de natuur op deze manier zijn werk doet, is het moment aangebroken om na te denken over de volledig kale look. Geen enkele man wil namelijk kaal worden, maar kaal zijn is wel iets om te overwegen. Laten we vooropstellen dat wanneer het kaal worden begonnen is, je niet direct met het scheermens je hoofd kaal hoeft te scheren. Mannen worden vaak kaal volgens het hoefijzerpatroon. De eerste stap daarvan zijn inhammen in de haarlijn. Ook hiermee kun je een mooi kapsel hebben. Maar begint er een eilandje van haar te ontstaan, dan wordt het tijd om je hoofd kaal te scheren. Het is ook mogelijk dat je haarlijn redelijk ongemoeid blijft, maar dat je haar dunner wordt. Het gevolg daarvan is dat iedereen door je haren heen op je hoofdhuid kijkt. Ook dan raden we aan om voor de kale look te gaan.

Wanneer je partner erom vraagt

Natuurlijk zijn we baas over ons eigen lichaam en bepalen we zelf wel of ons hoofd kaal scheren of niet. Heb je echter een partner, dan heb je ten opzichte van elkaar best wel eens wensen over hoe je het liefst wilt dat de andere eruitziet. Jij wilt wellicht niet dat jouw vrouw of vriendin haar lange haren afknipt. Andersom kan zij de voorkeur hebben voor een kale look. Dat is wel een mening die je in overweging moet nemen. Vindt zij jou extra aantrekkelijk met een kaal hoofd, dan is het wellicht geen slechte investering in jullie seksleven om daarin mee te gaan. En ook dat is een belangrijke factor in ons leven. We blijven immers mannen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like