Lifestyle

Wat is baardbalsem en hoe gebruik je het

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Neem een minuut de tijd en kijk eens goed om je heen. Of het nu op de televisie is, op je werk, bij voetbal of misschien wel in een winkelcentrum, je kan er niet om heen baarden zijn overal. Terwijl een baard steeds populair is, is het belangrijk om te begrijpen dat degenen die een baard laten groeien dit niet in een nacht gebeurt. Er gaat heel veel tijd, geduld en verzorging in zitten om een goede en gezonde baard te laten groeien. Een van de onderdelen van uw verzorging regime moet een baardbalsem zijn, en als je nog afvraagt wat baardbalsem precies is, nu is het tijd om te begrijpen waarom je het voor de verzorging van je baard nodig hebt.

Wat is baardbalsem?

In de eenvoudigste termen, de baardbalsem is in feite een leave-in conditioner, die verantwoordelijk is voor het conditioneren, verzachten en hydrateren van de baard. De meerderheid van deze baardbalsems bevatten shea boter, waardoor u de mogelijkheid hebt om uw baad eenvoudig te stijlen. Vele balsems bevatten oliën voor conditioneren en sealants zoals bijenwas voor het helpen uw baard zachter aan te laten voelen. Niet alleen zijn deze ingrediënten van vitaal belang voor het kweken van een gezonde baard, ze helpen ook tegen huiduitslag en om jeuk te verminderen. Sommige hebben het over baardbalsem, andere hebben het over baardwax. Hier zit geen verschil in, het is maar net hoe je het noemt.

Hoe gebruik ik een baardbalsem?

Baard balsem

Het gebruik van baardbalsem in je verzorging routine is vrij eenvoudig. Het aanbrengen van baardbalsem is heel simpel, je neemt een bepaalde hoeveelheid (ligt aan de grootte van je baard) en doet dit op de palm van je hand. Dit wrijf je tussen je vingers goed uit. Begin bij de nek en werk naar boven. Eenmaal boven draai je het om en ga je van boven naar beneden richting de nek. Probeer goed met je vingers zo diep mogelijk door je baard te gaan, dit helpt met de verzorging van de haarwortels. De beste tijd om de baardbalsem te gebruiken is gelijk na het douchen. Maak wel eerst je baard droog met een handdoek of een föhn. Als je het op de juiste manier in je baard stopt, zal het resultaat een glanzend, sterke en gezonde baard uitstralen.

Je denkt misschien, maar dit is toch precies hetzelfde als baardolie? In zekere zin klopt dat ook, ze hebben beide een verzorgende werking. maar het voordeel van de balsem is dat je je baard nu ook kan stijlen. Pak een goede kam of borstel en begin je baard in de juiste richting te kammen zodat die er de hele dag goed bij zit.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like