product

Wat is de fijnste stof voor boxershorts?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De ene onderbroek is de andere niet. Naast dat er natuurlijk verschillende type onderbroeken bestaan, kunnen ze ook van verschillende stoffen gemaakt worden. Iedere stof heeft zijn eigenschappen die wel of niet prettig kunnen zijn om in de vorm van een boxershort te dragen. We bespreken vier verschillende stoffen waarvan een boxershort gemaakt kan zijn en hun voordelen en nadelen.

Katoen

Katoen is natuurlijk is zeer gangbare stof om te gebruiken voor onderbroeken. Het is een sterke stof die vaak comfortabel aanvoelt en niet snel slijt. Ook is een katoenen onderbroek warmteregulerend, luchtdoorlatend én vochtabsorberend. Dat laatste is echter ook de achilleshiel van katoenen onderbroeken: ze nemen vocht op en drogen daarna niet snel, waar je ondergoed dus lang vochtig blijft wanneer je zweet.

Microfiber

Het vochtabsorberende minpunt van katoenen boxers is aanzienlijk minder een probleem bij onderbroeken die van microfiber zijn gemaakt. Deze zitten vaak nauwsluitend aan de huid, waardoor ze alles netjes op de plek houden. Als je zweet, nemen de synthetische microvezels dit nauwelijks op. Microfiber onderbroeken zijn kwetsbaar is de was en kunnen eigenlijk beter in aanraking komen met wasverzachter. Ook zijn ze makkelijk ontvlambaar, met alle gevolgen van dien wanneer je in een brand terechtkomt.

Bamboe

Bamboe boxershort zijn helemaal hip en zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar tegenwoordig, van boxershort met korte pijp tot slips. Het is een prettige stof voor ondergoed omdat het zacht is en soepel valt. Bamboe kan veel vocht opnemen, maar heeft ook een antibacteriële werking die in onderste regionen natuurlijk wel prettig is. Wat ook fijn is, is dat bamboe niet krimpt in de was en dus goed machinaal te wassen is. Helaas is het niet de meest milieuvriendelijke stof, omdat er een chemisch proces voor nodig is om van bamboestokken textiel te maken.

Zijde

Zijde onderbroeken zijn heel zacht, licht en comfortabel. Het is een stof die goed ademt, vocht absorbeert en ook weer laat verdampen. Tijdens warme zomernachten kan slapen in een zijden onderbroek erg prettig zijn. Een nadeel van zijde is dat het chemisch gereinigd moet worden in het geval van vlekken. Daarnaast is het een zeer dieronvriendelijke stof, omdat in de productie ervan zijderupsen levend worden gekookt om vervolgens de cocons te gebruiken en deze te verwerken tot zijdedraden.

Wat je prettig vindt, moet ieder voor zich bepalen. Maar het kan geen kwaad om ook eens een andere stof te proberen om te kijken hoe dat bevalt. Wie weet gaat er een wereld voor je open wanneer je bijvoorbeeld een bamboe boxershort aantrekt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like