Lifestyle

Wat is het beste soort horloge voor jou?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Is een horloge nu een modeaccessoire of een handig gebruiksvoorwerp? Beide kunnen een argument zijn om een uurwerk te dragen. Afhankelijk van je motieven past dan ook niet ieder soort horloge bij je. We hebben immers de klassieke horloge, het digitale horloge, de smartwatches en activity trackers en het zakhorloge. Welk horloge moet jij kopen?

Klassieke horloge

Het klassieke horloge is precies dat, een horloge met een analoge klok dat klassiek gevormd is. Ze zijn praktisch om in één oogopslag te tijd te kunnen aflezen, maar dienen vooral ook goed als modeaccessoire. Chique leren bandjes in verschillende kleuren en uitvoeringen, edelmetalen in sommige gevallen en klokontwerpen die uiteenlopen van klassiek naar modern zonder dat het geheel daar per se minder chique van hoeft te worden. Zoek je iets om je outfit mee af te maken, dan is het klassieke horloge daar uitermate geschikt voor. Er is voor ieder wat wils, want veel ontwerpers van modieuze kleding ontwerpen ook mooie horloges.

Digitale horloge

Het digitale horloge vierde hoogtijdagen in de jaren ’80 en is inmiddels niet meer zo in trek. Vaak is het design van zo’n horloge wat minder sierlijk, hoewel het vaak ook wel weer een bepaalde mannelijkheid uitstraalt. Feit blijft wel dat het nadrukkelijk een blast from the past is, want als je de voorkeur geeft aan een digitale klok, dan kun je tegenwoordig ook af met een smartwatch of activity tracker. Zie jij het echter niet zitten om je horloge iedere paar dagen te moeten opladen, en wil je toch een digitale klok, dan zal je toch op het aloude digitale horloge uitkomen.

Smartwatches en activity trackers

Wil je méér dan alleen de tijd kunnen aflezen? Dan kom je terecht bij de smartwatches en activity trackers. Deze zijn bedoeld voor twee soorten mensen: actievelingen die hun beweging willen bijhouden en mensen die liever niet bij ieder bericht hun smartphone tevoorschijn moeten halen. Dat laatste is natuurlijk een eerste wereldprobleem dat eigenlijk geen probleem is en bevestigt vooral dat we de hele tijd het liefst niks willen missen. Afhankelijk van je smaak in horloges zijn deze slimme apparaatjes doorgaans wat duurder dan een ‘gewoon’ horloge, en je moet zo’n investering dan ook wel willen maken. Vanuit esthetisch perspectief zijn smartwatches en activity trackers over het algemeen niet de meest voor de hand liggende keuze. Tenzij je erg van modern houdt, zouden we ze niet als sieraad willen omschrijven. Sommige smartwatches en activity trackers hebben overigens het voordeel dat je ze ook in het water (en onder de douche dus) om kunt houden. Dit kan een argument zijn om voor dit type horloge te kiezen.

Zakhorloge

Het zakhorloge is een apart geval. Deze is niet meteen zichtbaar voor de buitenwereld, wat een argument zou zijn om te zeggen dat het meer een handig gebruiksvoorwerp is om de tijd op af te lezen dan een modeaccessoire. Het tegendeel is waar. Een zakhorloge is een hele specifieke keuze die voor een bepaalde uitstraling moet zorgen. Met een zakhorloge verklaar je je liefde aan de stijl van de chique bovenklasse uit vervlogen tijden. Je kunt de monocle er bijna bij denken. Wil je voor een verfijnde, klassieke uitstraling gaan, dan is het zakhorloge de ultieme keuze. Het misstaat natuurlijk wel bij een casual outfit, dus is de aanschaf ervan vooral aan te raden als je toch al op chique wijze door het leven gaat.

Irritatie aan de huid

Er zijn dus verschillende soorten horloges om een keuze uit te maken, hoewel géén horloge natuurlijk ook gewoon een keuze is die je kunt maken. Niet iedereen heeft er behoefte aan om de tijd overal bij zich te hebben, en niet iedereen verdraagt een bandje om de pols. Dat laatste is wel degelijk een argument om af te zien van een horloge. Bandjes kunnen voor irritaties aan de huid zorgen, en als jij hier gevoelig voor bent zal je nooit echt kunnen wennen aan je horloge. Sterker nog, je zult regelmatig de wens hebben om hem af te doen of om de andere pols te doen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je horloge een martelwerktuig wordt voor je. Trek jij het niet om een horloge om je pols te dragen, maar wil je wel graag een stijlvol modeaccessoire, overweeg dan een zakhorloge.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like