Geen categorie

Wat is nu eigenlijk een barbershop?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wat is nu eigenlijk een barbershop en wat doe je daar? Het is een plek voor mannen waar ze zich kunnen laten scheren, baard laten trimmen of laten knippen. Vrouwen zijn niet welkom in een echte barbershop. Meestal zijn ze ingericht in een oude stijl. De reden hiervoor is omdat het een echt ambachtelijk werk is en daar hoort de oude stijl bij. Daarnaast werken de meeste zonder afspraak. Je komt maar gewoon langs en moet je wachten dan doe je dat ook gewoon. In de tussentijd bieden ze je een lekkere koffie aan of een koud biertje. Maar wil je echt voor de ervaring gaan dan neem je uiteraard een whiskey. Je verveeld je nooit als je moet wachten, er liggen genoeg bladen om door te lezen en anders is er ook genoeg gespreksstof want je bent met alleen maar mannen, je kan dus praten over wat jij wilt.

Behandelingen

De mensen in de barbershops zijn geen kappers maar barbieren. Ze kunnen je haar in een top model knippen maar ook je baard goed trimmen zodat je verzorgd de deur uit gaat. Maar wil je echt verwend worden, dan ga je voor de clean shave. Met deze behandeling nemen ze echt de tijd om je goed te verzorgen en dat je met een glad huidje de deur weer uit gaat.

Barber shop

Barbershops

Sinds half 2012 zijn de barbershops weer echt aan het opkomen in Nederland. We zijn zelf op bezoek geweest bij Haarbarbaar in Amsterdam maar je hebt er nog veel meer in Nederland. Een die je nu veel in het nieuws ziet is Schorem zij zitten in Rotterdam. Bijna elke grote stad heeft nu een eigen of meerdere barbershops en waarom ook niet. Het is voor de mannen heerlijk om er even tussenuit te gaan, onder andere mannen te zijn en over alles en niets te kunnen ouwehoeren onder het genot van een biertje.

Barbershop benodigheden

Nieuwe Barbershop website

Deze week gaan we de pagina op onze website verwijderen van de barbershops. We hebben namelijk een nieuwe website gelanceerd en wel www.barbershops.nl. Op deze website willen we een overzicht creëren van alle barbershops in Nederland. Geef het dus door aan elke barbershop waar je komt en laat dit platform zo compleet mogelijk worden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like