Lifestyle

Wat je moet weten bij het kiezen van een trouwpak

Wat je moet weten bij het kiezen van een trouwpak
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Staat er een bruiloft op de planning? Dan is het tijd om wat energie te steken in het vinden van het juiste trouwpak. Maar een trouwpak kopen is natuurlijk niet iets wat je zomaar snel even doet. Waar moet je eigenlijk op letten en wat moet je weten bij het kiezen van een trouwpak? We geven je graag wat praktische tips!

1. Welke stijl past bij je?

Net als bij de meer standaard kledingstukken komen ook trouwpakken in allerlei verschillende soorten en stijlen. Welke stijl spreekt je aan en misschien nog belangrijker: welke stijl past bij jou als persoon? Voel jij je bijvoorbeeld helemaal lekker in een traditioneel rokkostuum, of trek je liever een jacquet of een smoking aan? Doe vooraf voldoende onderzoek zodat je weet welke stijlen je aanspreken en bij je passen voordat je daadwerkelijk naar de winkel gaat!

2. Kijk naar je figuur

Bepaalde trouwpakken passen beter bij het ene figuur dan bij het andere. Heb je bijvoorbeeld brede schouders, dan zal niet ieder trouwpak even lekker zitten. Laat je maten eventueel opmeten in de winkel zodat je precies weet waar je op moet letten en binnen welke richtlijnen je moet zoeken wanneer je op jacht gaat naar jouw ideale trouwpak.

3. Welke pasvorm?

Welke pasvorm trouwpak

Een pak moet er niet alleen stijlvol uit zien maar moet natuurlijk vooral comfortabel zitten. Gezien verschillende stijlen een verschillende pasvorm hebben is het belangrijk jezelf hier vast over te laten informeren. Hoe een trouwpak hoort te passen?

  • De borst
    Je moet de knoopjes van je trouwpak zonder problemen dicht kunnen doen zonder dat het stof gaat trekken. Koop het jasje niet te wijd, en niet te strak! Kun je ene vuist tussen je borst en het jasje doen? Dan heb je de goede maat te pakken.
  • De schouders
    Wil je wel, of geen schoudervullingen in het jasje? Wil je ze wel: let dan op dat ze niet buiten je schouders uitsteken. Dit zorgt voor een slordige uitstraling.
  • De broeksband
    Een te strakke broek zit niet comfortabel en ziet er wat ongemakkelijk uit: zorg dus dat de broeksband niet te strak is. Kun je jouw handen makkelijk in je zakken steken zonder de broek overal strak te trekken? Dan heb je de juiste maat gekozen.

4. Het materiaal

Kijk als laatste ook goed naar het materiaal waar jij je comfortabel in voelt. Trek je graag een tweed jasje aan of kies je liever voor een ademend materiaal als bamboe? Laat jezelf goed adviseren en kies alleen een trouwpak waar jij jezelf echt lekker in voelt!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like