Lifestyle

Wat willen vrouwen nu eigenlijk van ons?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Mannen en vrouwen, in veel gevallen kunnen we niet zonder elkaar. Maar of we elkaar nu altijd even goed begrijpen? Toch willen we wel een relatie met elkaar. Maar dan is het wel handig om te weten wat vrouwen nu eigenlijk willen van ons mannen. We stippen een aantal belangrijke punten aan.

Aantrekkelijk gevonden worden

Niet dat het voor een man niet belangrijk is om aantrekkelijk gevonden te worden, maar een vrouw is het belangrijk om de bevestiging te krijgen dat haar partner haar nog aantrekkelijk vindt. Het zal je wellicht verbazen hoeveel vrouwen eigenlijk heel graag willen dat hun partner haar letterlijk of figuurlijk de kleren van het lijf trekt. Als jij als man in een relatie weinig initiatief tot seks toont, kan dit alarmbellen doen afgaan bij haar. Ook als de reden daarvoor helemaal niets te maken heeft met of je haar aantrekkelijk vindt. Vergeet dus vooral je vriendin of vrouw erin te bevestigen dat ze (nog steeds) aantrekkelijk is!

Bescherming

Vrouwen voelen zich graag beschermd door hun partner. Daar hoef je niet eens per se veel voor te doen als man, zo lang je op belangrijke momenten maar voor haar opkomt en hier en daar het voortouw neemt wanneer zij dat prettiger vindt. Helaas zijn er nog genoeg mannen die zich opdringen aan vrouwen die dat niet willen, en ook daartegen hoopt zij zich beschermd te voelen door het feit dat ze een vriend of man heeft. In die zin zijn vrouwen helaas kwetsbaar zonder dat ze er wat aan kunnen doen, omdat er simpelweg mannen zijn die de grenzen kennen. Wees niet zo’n man en sla je gespierde mannenarmen om je vrouwelijke partner heen wanneer ze daar behoefte aan heeft.

Eerlijkheid en vertrouwen

Vrouwen willen zich veilig voelen, zowel in de buitenwereld als in een relatie. Binnen een relatie is eerlijkheid en vertrouwen daarvoor een cruciale basis. Zonder die basis kan zij zich ook niet veilig voelen. Omdat wij mannen vrouwen niet altijd even goed begrijpen, zijn we nog wel eens geneigd om niet altijd de gehele waarheid te vertellen. Maar de consequenties van het achterhouden zijn groter dan die van eerlijkheid. Dat laatste wordt namelijk uiteindelijk wel op prijs gesteld, ook als het niet altijd even fijn is om iets te moeten horen of bekennen.

Probleemoplosser… of toch niet?

Vrouwen vinden het fijn om als een prinses behandeld te worden, maar niet per se om al koningin behandeld te worden. Wat we daarmee bedoelen? Een galante ridder die graag dingen doet voor haar om haar leven makkelijker te maken is fijn, maar je moet jezelf niet tot dienaar maken. Het is geven en nemen in een relatie. Soms kan het heel fijn als jij jouw vriendin of vrouw kan helpen door iets op te lossen voor haar, zeker als ze er zelf niet uitkomt. Maar op het moment dat een vrouw ergens verdriet over heeft, zit ze meer op een schouder en een luisterend oor te wachten dan een man die alleen praktisch naar de zaak kan kijken in plaats van emotie de ruimte te geven. Dat geldt overigens ook voor jouw emoties. Zij verwacht dat je die met haar deelt in een relatie.

Kunnen opscheppen over jou

Vrouwen vinden het fijn om een man te hebben waar ze trots op kunnen zijn en over kunnen opscheppen tegen anderen. Daarom is het belangrijk dat jij niet alleen oog voor haar hebt, maar ook voor jezelf. Door goed voor jezelf te zorgen, er goed uit te zien en je dromen en ambities na te jagen. Natuurlijk moet daar een gezonde balans in zitten. Bereid je overigens voor op het moment dat er kinderen in het spel komen, want dan verhuist die trots voor ongeveer 99 procent naar de kinderen.

Aandacht en interesse

De seksuele aandacht en de schouder hebben we al benoemd. Maar aandacht en interesse gaat natuurlijk verder dan alleen die momenten. Wanneer zij iets vertelt, wil ze het gevoel hebben dat je ook echt luistert en geïnteresseerd bent in haar. Ook als zij veel meer te vertellen heeft dan jij en je niet altijd weet waar ze al die tekst vandaan haalt over zo’n gemiddelde dag. Luisteren is heel belangrijk. Als je goed oplet, hoef je misschien ook wat minder hard na te denken over toekomstige kerst- of verjaardagscadeaus.

Maar de belangrijkste conclusie is toch wel dat veel vrouwen bovenal ook ‘gewoon’ ons mannen in hun leven willen. Gelukkig maar.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like