Lifestyle

We mogen naar ‘groene’ en ‘gele’ landen op vakantie, maar waar is dat eigenlijk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Vakantie in het buitenland, we hebben het gemist. Gelukkig mogen we sinds halverwege mei weer reizen naar landen die op ‘groen’ of ‘geel’ staan. Maar voordat je enthousiast begint met inpakken, kan het geen kwaad eens op de wereldkaart te kijken die overheid aanhoudt hiervoor. Dan blijkt ineens zo ongeveer de hele wereld oranje of zelfs rood. Waar kun je dan wel heen, als je zo snel mogelijk op vakantie naar het buitenland wilt? We bespreken een aantal landen waar we op basis van het reisadvies al wél naartoe zouden mogen, als ze daar überhaupt al Nederlanders willen ontvangen.

Caraïbische stranden

Zin in witte stranden en – hopelijk – lekker weer? Dan is er gelukkig wel wat om enthousiast van te worden, want alle gebieden die daar aan Nederland gelieerd zijn staan op groen of geel. Saba en Sint-Eustatius, ook wel de minst bezochte van het stelletje, staan op groen. Maar ook Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint-Maarten zijn mogelijke bestemmingen waar je nu al naartoe zou kunnen, want die staan op geel. Nu is door de kleine bevolking op die eilanden het ook niet zo moeilijk om snel een hoge vaccinatiegraad te bereiken, en dat is ook voor jou als reiziger een prettige gedachte. De kans dat je er corona oploopt is dan gelukkig relatief klein.

Thailand

Een andere plek waar je naar mooie oorden met witte stranden kunt, is Thailand. Als enige land in die regio staat Thailand op geel. Het mooie van Thailand is dat je er zeer gevarieerde vakantie kunt hebben. Wil je zon en luxe, dan ben je in het zuiden van het land op de goede plek. Wil je cultuur en reuring, dan ligt Bangkok aan je voeten. Wil je natuur en bijzondere dieren zien, dan kun je het noorden van het land bezoeken. Misschien wordt dit wel de reis die je altijd al had willen maken en kun je profiteren van het feit dat er aanzienlijk minder toeristen zullen zijn dan vóór corona.

Rwanda

Net zoals de Galliërs in de Asterix-strips het enige dorpje hadden dat de Romeinen niet konden veroveren, blinkt er in Afrika één land uit als het enige kleine gele vlekje op de kaart: Rwanda. De besmettingsgraad is daar volgens de officiële cijfers aanzienlijk lager dan je wellicht zou verwachten. Maar is het wel een geschikte vakantiebestemming? De redelijk recente oorlog tussen de Hutu’s en de Tutsi’s mondde uit in een vreselijke genocide, maar daarna heeft het land in eenheid besloten om er het beste van te maken. Het gevolg is dat het nu een van de veiligste en moderne landen in Afrika is. De hoofdstad Kigali bruist door de jonge mensen, je kunt er relaxen aan het mooie Kivumeer en in het achterland kun je op zoek naar chimpansees en bedreigde berggorilla’s en op safari in nationale parken. Als je aandacht wilt besteden aan de oorlogsgeschiedenis, vind je in het land ook indrukwekkende monumenten die herinneren aan de genocide die er in de jaren negentig plaatsvond.

‘Thuis’ in Europa

Ook in Europa kan er het een en ander wat op geel staat, en dat levert een interessante variatie aan opties op. Ten eerste is het mogelijk om een zonvakantie te houden op veel van de eilanden in de Middellandse Zee (De Griekse Noord-Egeïsche, Zuid-Egeïsche en Ionische eilanden, de Spaanse Balearen en Malta) of de Europese eilanden in de Atlantische Oceaan (Madeira, de Azoren en de Canarische eilanden). Daarnaast kun je een combinatie van zon, zee en cultuur krijgen in mainland Portugal. Velen kiezen daar voor de Algarve, maar in het noorden zijn steden als Porto en Coímbra ook zeker het bezoeken waard. Ben je niet per se op zoek naar de zon? Dan kun je in Ierland genieten van de prachtige natuur, de rijke geschiedenis en de lokale cultuur. Wil je echt even helemaal weg van de bewoonde wereld, dan kun je de waterrijke en dunbevolkte binnenlanden van Finland in trekken.

Verder moeten we maar wachten wat er wanneer weer kan. Veel andere populaire vakantiebestemmingen zoals Frankrijk, Italië en Kroatië staan nog op oranje en ook de meeste verre reizen kunnen enkel nog als het om noodzakelijke reizen gaat. En dat is een vakantie helaas niet, hoewel het inmiddels wel een beetje als bittere noodzaak begint te voelen. Want we willen zo graag.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like