Lifestyle

Welk karperaas gebruik jij voor het karper vissen?

Welk karperaas gebruik jij voor het karper vissen
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Wil je deze zomer lekker gaan karpervissen? Dan heb je natuurlijk wel de juiste spullen nodig. Het vissen op karpers is in de afgelopen jaren immens populair geworden in Nederland. Hierdoor komt er ook alsmaar beter aas op de markt dat echt gericht is op het vangen van karpers. Als je succesvol wil karpervissen, kun je het beste partikels of boilies kopen. In dit artikel leggen we je uit waarom.

Boilies en partikels als aas voor karpers

Als je echt succes wil hebben bij het vissen op karpers, heb je wel het juiste aas nodig. Niet iedere vis kan makkelijk gevangen worden met hetzelfde aas. Voor het karpervissen zijn er twee soorten aas die populair zijn en bewezen hebben effectief te zijn om deze soort vis te vangen: boilies en partikels. Partikels is eigenlijk een verzamelnaam voor alle noten, zaden en bonen die essentiële voedingsstoffen bevatten voor karpers. Boilies zijn bolletjes waar meerdere partikels in verwerkt zijn. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en welke je het beste kunt gebruiken hangt af van waar je vist, in wat voor water en in welk seizoen. We raden iedereen aan om advies te vragen bij een speciaalzaak als je twijfelt welk aas je moet hebben.

Vissen met karpervoer

Naast boilies en partikels kun je ook kiezen voor karpervoer als aas. Er bestaan diverse soorten karpervoer van verschillende leveranciers. In principe vallen boilies en partikels ook onder karpervoer, maar je hebt nog veel meer soorten. Denk bijvoorbeeld aan tijgernoten, pellets, pop-ups en allerlei soorten zaden. Er kan een groot verschil in kwaliteit zitten tussen producten van verschillende leveranciers. Vaak is dat verschil ook wel terug te zien in de prijs, maar dat is zeker niet altijd het geval. Let hier dus goed op als je op zoek gaat naar een plek om jouw aas te kopen. Boilies staan bijvoorbeeld op de markt voor een prijs tussen de 1,50 tot 15 euro per kilo. Goedkope boilies bevatten vaak weinig voedingsstoffen en zullen dus niet zo aantrekkelijk zijn voor karpers.

Waar moet je op letten bij het kopen van aas?

Zoals we al benoemden, is het niet verstandig om maar voor aas te kiezen dat je voor de laagste prijs kunt krijgen. De lage prijs heeft namelijk meestal een reden. Dat betekent echter ook niet dat je altijd voor de duurste spullen hoeft te gaan. Als je in het midden blijft is het vaak wel goed. Daarnaast is het slim om advies te vragen bij een speciaalzaak, dan weet je zeker dat je het juiste aas hebt om te beginnen met karpervissen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like