Lifestyle

Welke abonnementen wel en welke niet afsluiten?

Welke-abonnementen-wel-en-welke-niet-afsluiten
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De besparingstip nummer één van goeroes die niks anders doen dan besparen is vaak; Zeg je abonnementen op. Natuurlijk is het aan te raden om hier eens kritisch naar te kijken, maar toch zouden wij niet aanraden om al je abonnementen klakkeloos op te zeggen. Wat dacht je van je iPhone abonnement; voor je het weet ben je onbereikbaar!

Welke abonnementen je wel kunt missen? Degene die je niet of nauwelijks gebruikt, al is dat ook geen exacte wetenschap. Wij zetten op een rijtje welke abonnementen wel en niet belangrijk zijn.

Altijd online en bereikbaar

Tegenwoordig gebeurt bijna alles online, we kunnen er simpelweg niet meer omheen. Op steeds meer gebieden is het gewoon niet meer mogelijk om voor een offline variant te gaan, denk hierbij aan het kopen van trein- en parkeerkaartjes. Zorg er daarom voor dat je een goede en betrouwbare smartphone hebt van een bekend merk. Een Samsung of iPhone (met) abonnement nemen is dan ook vaak nog steeds de slimste en voordeligste keuze.

Kies hierbij altijd voor een betrouwbare iPhone aanbieder én een abonnement wat precies bij je past. Dan weet je zeker dat je de gehele looptijd van je abonnement verzekerd bent van een goede iPhone én bundel. Een abonnement hiervoor afsluiten is dan ook niet alleen een goed idee, het is eigenlijk een eerste behoefte geworden.

Kijk verder

Kijk verder

Om tv te kunnen kijken is het steeds minder gebruikelijk om dit via ‘de kabel’ te doen. Door de introductie van de smart-tv is er veel meer mogelijk. Natuurlijk kun je een abonnement afsluiten voor de reguliere zenders, maar vaak is het leuk om dit aan te vullen met een bepaalde streamingsdienst. Deze zijn er tegenwoordig volop, daarom is dit ook een aandachtspunt.

Wij raden aan om voor één of maximaal twee extra zenders te gaan en hier volop van te genieten. Sluit eerst een (vaak gratis) proefperiode af en kijken of het bevalt. Heb je al veel series bekeken? Wissel dan eens af en zeg het bestaande abonnement op. Zo haal jij in ieder geval alles uit je geld!

Sportschoolliefhebber of sponsor?

Dit is nog eentje die wij vaak voorbij zien komen, het sportschoolabonnement. Het lastige aan dit abonnement is dat het vaak samenhangt met een psychologisch aspect. Mensen denken namelijk dat ze in de toekomst het helemaal anders gaan doen en dan wel volop naar de sportschool gaan. Vaak valt dit aan het eind van de maand tegen en zijn ze vooral sponsor. In dat laatste geval; Zeg het op!

Hoe je deze keuze maakt? Houd eerlijk bij in een maand hoe vaak je werkelijk gaat. Is dit minder dan één keer per week? Overweeg dan een strippenkaart te kopen en zeg je abonnement op.

Er zijn nog veel meer abonnementen en wij zijn zeker niet tegen het hebben van een aantal. Maar kijk vooral naar hoeveel je het gebruikt. Daarnaast zijn er nog abonnementen zoals bijvoorbeeld bij de ANWB die je hopelijk níet vaak gebruikt, maar in veel gevallen wel handig zijn. Het gaat er dus vooral om dat je je bewust bent van de kosten en je altijd de afweging blijft maken tussen het nut en de noodzaak!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like