Geen categorie

Wintersport

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Voor de helft van het land zit de voorjaarsvakantie er al weer op en voor de andere helft is het nog in volle gang. Ook dit jaar zijn we weer met zijn allen als hongerige yeti’s op zoek gegaan naar de sneeuw. Vrijwillig de kou in, vroeg opstaan en de slechte kleuren combinaties bij elkaar zoeken voor een mooi outfit.

Al maanden van te voren is het gespreksonderwerp nummer 1 tijdens verjaardagen, kroegavonden en familie-uitjes. “Weet je nog? Vorig jaar? Bij die ene afdaling waar dat kerkje stond?” Iedereen heeft het moment weer voor ogen en schatert van het lachen. Voor de mensen die er niet bij waren wordt het verhaal nogmaals een verteld en uitgebeeld. “Het was een mooie afdaling met bijzonder slechte sneeuw, het was rustig op de piste en we gingen met een groep naar beneden. Daar bij dat kerkje daar moeten we de lift nemen zeggen we tegen elkaar halverwege de piste en we gaan weer verder. Met zijn allen achter elkaar aan en de snelheid aan het opvoeren. Een van de familieleden zegt: “Ik ging echt hard en dacht misschien is het handig om even af te remmen aangezien het laatste stukje van deze afdaling ijzig is. Toen ik wilde afremmen kwam hij, wijzend naar de minste skiër van ons allen, langs vliegen. Dat gaat niet goed dacht ik, die kan nooit op tijd stoppen voor dat kerkje iets verderop. Ik zag dat hij alles probeerde om te remmen maar dat de snelheid eerder toenam dan minderde. Het kerkje komt dichterbij en dichterbij en ik sluit mijn ogen al, dit kan niet goed gaan. Ik kijk stiekem toch door het kleine spleetje die mijn ogen open laten en zie tot mijn grote verbazing dat hij net op tijd aan de “handrem” heeft kunnen trekken. De jongen maakt een pirouette en blijft zeer knap staan, althans dat leek zo, want op het allerlaatste moment lag hij als een verslagen gladiator in de sneeuw.

jaiud

Wintersport is een fantastisch fenomeen. Het hele jaar klagen wij Nederlanders als er een vlokje sneeuw valt en het weer glad is op de weg. Na twee dagen vorst hoor je de eerste mensen alweer verlangen naar de zon en de warmte. Tot het moment dat de wintersport aanbreekt, dan gaan we massaal opzoek naar de kou en sneeuw. Het is de enige vakantie waar we vrijwillig vroeg opstaan, de kou en sneeuw opzoeken en uren lang achter elkaar gaan sporten. Na al dit sporten ga je onder genot van een schnaps meezingen met Danny Christiaan in de après ski bar, dit alles met als gevold dat je de volgende ochtend als een natte dweilorkest weer op de piste staat. Eerst een paar uur uitwaaien op de pistes en dan tussen de middag opzoek naar een tentje voor een currywurst en een halve liter bier. Deze worden genuttigd met -5 in de zon in je t-shirt, want dat doe je op wintersport. Terwijl je aan het eten bent zit je te genieten van de mooie blonde dames die voorbij lopen in hun sexy outfits. Het staat goed, de strakke thermoshirts en sportieve snowboardoutfits.

Wintersport, de enige vakantie waar je juist dingen doet die je anders niet zou doen.

Jamie-Anderson-Sochi-2014

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like