Baarden

Worden dit de baardtrends voor 2021?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Een nieuw seizoen, nieuwe mode. Dus wellicht is het ook een nieuw jaar, nieuwe baardtrends. Baarden die vorig jaar in de mode waren, kunnen dit jaar immers weer achterhaald zijn. Waar gaan de baarddragers van Nederland ons dit jaar mee verrassen? We bespreken een aantal mogelijke baardtrends voor 2021.

De Monkey Tail

De Monkey Tail, oftewel de apenstaart, is waarschijnlijk voortgekomen door verveling als gevolg van alle beperkingen die er ontstaan zijn door de coronapandemie. Hij heet natuurlijk niet voor niets zo. De Monkey Tail is een baard die maar vanaf één van de bakkenbaarden doorloopt langs de kaaklijn, over de kin en vervolgens om de mond krult tot een snor. En dat ziet er inderdaad uit als een lange staart. Erg grappig om te zien, maar vooral leuk als je toch al van plan was je baard af te scheren. Dan kun je er nog een leuke foto mee maken en vervolgens het belachelijke ding eraf halen. Maar we sluiten niet uit dat er toch mannen gaan zijn die hier daadwerkelijk mee gaan rondlopen. Daarom zou het zomaar eens dé trend voor 2021 kunnen worden. Je bent gewaarschuwd.

De Super Mario

De Super Mario is natuurlijk eigenlijk geen baard, maar enkel een snor. Het is echter wel een snel die mogelijk gecreëerd kan worden als je de rest van je baard afscheert. De meesten van ons weten wel hoe het legendarische gamekarakter Super Mario eruitziet: hij heeft een forse, wat borstelige snor die opkrult aan beide zijden. Hij krult niet op in ingevette puntjes, maar in forse plukken. De Super Mario is dan ook alleen haalbaar voor mannen die erg dikke, lange snorharen kunnen laten groeien. Die moeten vervolgens op enigszins subtiele wijze naar boven gestuurd worden voor het Super Mario model. Minutieus bijhouden is niet nodig, want de Super Mario snor moet juist zwaar en borstelig zijn.

De Klingon

Ook Star Trek kan inspirerend blijken voor baarddragers. De klassieke sci-fi serie is op Netlfix een nieuw leven in geblazen, en daarmee toch nog actueel. De Klingon-baard verschilt subtiel van het ‘Chriet Titulaer’-model. Daar waar Titulaer enkel een baard langs de kaaklijn en over de kin had, maakt de Klingon de aanzet tot een snor, maar stopt vlak boven de mondhoeken. Vanuit de baard gaan dus aan beide kanten van de mond nog haarsporen een stukje omhoog. Ook is de ‘soul patch’ onder de lip aanwezig. Deze staat in verbinding met de baard op de kin. Het is dus in feit een baard zoals Chriet Titulaer had, maar met drie extra paadjes van haar onder en rondom de mond.

De Franz-Josef

Als de afgelopen jaren ons iets geleerd hebben op het gebied van mode, is het dat zaken die ooit ‘in’ waren en gedateerd zijn geraakt ook weer helemaal hip kunnen worden. Nu was de Franz-Josef nooit ‘in’ in de zin dat het een stijl was voor de gewone man. Het is een baardstijl die oude adel uitstraalt en misschien zelfs wel ook enige autoriteit. Het voorbeeld is de Oostenrijkse keizer Franz-Josef. De baard begint bij lange bakkebaarden en loopt aan beide zijden een stuk langs de kaaklijn. Maar hij houdt net onder het niveau van de mondhoeken op en loopt dan over de wang omhoog om verbonden te worden tot een snor. Franz-Jozef zelf had een extreem borstelige versie van deze baardstijl, maar wij nemen genoegen met een wat meer bijgewerkte baard in hetzelfde model.

De Napoleon III Imperial

We sluiten af met nog een historische baardstijl op niveau, namelijk die van de voormalige Franse president Lodewijk Napoleon. We kennen hem ook als Napoleon III, de neef van de ‘echte’ Napoleon Bonaparte. De Napoleon III Imperial begint met een tamelijk fijne snor. Aan beide zijden eindigt hij laag in een relatief korte punt. Vanaf onder de lip loopt daarnaast ook een lange, smalle sik naar beneden. Het resultaat is een baardstijl die eigenlijk meer bij de uitstraling van een kunstenaar dan die van een staatsman past. De Napoleon III Imperial geeft in ieder geval een verfijnde, intelligente en wijze indruk.

Welke van deze bijzondere baardstijlen gaat in 2021 helemaal aanslaan? Of houdt iedereen het toch bij de baard van 2020? We laten ons verrassen door wat de mode doet het komende jaar.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like