Sports

Zes clubs in de warme zon bezoeken!

Voetbalreizen naar de zon
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

De heerlijke zon in combinatie met een voetbalwedstrijd in Spanje, Portugal of Italië, wat wil je nog meer? Helemaal top als dat kan met een bezoek aan een topclub in een van deze schitterende landen! In dit blog neem ik je mee naar zes geweldige voetbalclubs die een bezoek in het aangename klimaat zeker de moeite waard zijn.

De stad van de Mode

De hoofdstad van Lombardije, Milaan. In het Noorden van Italië vinden we de wereldberoemde stad die bekend staat als shop walhalla. Dure merken en vele modeshows worden gehouden in Milaan. Ongeveer vanaf maart wordt de temperatuur in Milaan stukken beter dan de strenge winters die de stad kent. Vanaf dan heerst er een zeer aangenaam klimaat en is een bezoek dan ook zeker een aanrader. Voor de vrouw is shoppen de reden dat Milaan zo populair is, voor de mannen is San Siro of het Giuseppe Meazza de reden om Milaan te bezoeken. AC Milan en Inter Milan spelen hier hun thuiswedstrijden. Een bezoek aan een wedstrijd in Milaan is dan ook een droom van veel voetbalsupporters. Het stadion biedt plaats aan zo’n 80.000 supporters en de sfeer in Italië is ronduit fantastisch. Een voetbalreis naar AC Milan of Inter Milan in combinatie met een stedentrip Milaan is het ultieme uitje voor iedereen.

De Spaanse sinaasappelstad

Aan de oostkust van Spanje vinden we Valencia. De stad van de sinaasappel wordt gekenmerkt door de moderne uitstraling die de stad heeft. De stad wint steeds meer populariteit als het gaat om een stedentrip. De combinatie van zon, zee en een mooie stad lijkt de ideale combinatie te zijn voor een onvergetelijke trip. Daarnaast voetbalt Valencia CF haar thuiswedstrijden ook nog in deze geweldige stad. De club kan worden gezien als een subtopper in Europa en speelt ieder jaar om de prijzen in Europa. Een bezoek aan Valencia is dan ook zeker een aanrader wanneer je een citytrip boekt naar de Spaanse zon!

Bezoek de stad aan de Taag

De hoofdstad van Portugal herbergt twee schitterende voetbalclubs, SL Benfica en Sporting Portugal. Met name SL Benfica is erg populair bij internationale voetbalsupporters om eens een bezoek aan te brengen. Het nieuwe stadion is zeker een bezoekje waard en mede de reden dat de club zo populair is. Een voetbalreis naar SL Benfica is ideaal in combinatie met een stedentrip Lissabon. Naast het voetbalgeweld in de stad heeft Lissabon nog veel meer moois te bieden. Zo is een ritje in Tram 28 een aanrader. Deze neemt je namelijk mee langs alle bezienswaardigheden in de stad op een zeer indrukwekkende manier. Zorg naast de tramrit dat je ook een bezoek hebt gebracht aan het Castelo de Jorge. Het uitzicht over stad vanaf dit kasteel is werkelijk fantastisch!

De hoofdstad van Spanje

De hoofdstad van Spanje is de vierde stad in dit blog. Niet aan de kust gelegen maar wel een zeer aangenaam klimaat in grote delen van het jaar. Daarnaast is een voetbalreis naar Real Madrid of Atletico Madrid een reden voor veel voetbalsupporters om de stad een bezoek te brengen. Naast een bezoek aan een van deze topclubs is de stad over het algemeen al zeer in trek als stedentrip. Het imposante Plaza Mayor in het centrum van de stad is het middelpunt van de stad. Vele restaurantjes en bars liggen rondom dit plein en er is hier dan ook altijd wel iets te doen. Ontdek vanuit hier de hoofdstad van Spanje!

De club van Maradona

In het westen van Italië vinden we Napels. De stad die bekend heeft gestaan om de Camorra en nog bekend staat om de Vesuvius, de vulkaan. De oude stad is een bezoek meer dan waard en is werkelijk uniek in zijn soort. Naast het culturele gedeelte van de stap is Napoli, de voetbalclub, ook een zeer belangrijk onderdeel van de Italiaanse stad. De club die furore maakte met Diego Maradona in de gelederen is tegenwoordig weer herrezen uit de as en kan zich met recht weer een topclub noemen in Italië. Een voetbalreis naar Napoli is dan ook zeker een aanrader wanneer je op zoek bent naar een unieke voetbalervaring in Italië.

FcBarcelona stadion

Lionel Messi nog in actie zien?

De laatste van de zes steden die we in dit blog uitlichten is de hoofdstad van Catalonië, Barcelona. Een enorm populaire stad onder toeristen uit de hele wereld en dat is niet zo gek. Het is inmiddels een enorme stad geworden. Aan de kust gelegen met een heerlijk klimaat is de stad uitermate geschikt als stedentrip. Het hele jaar door loopt de stad vol met toeristen. Zij komen voor de schitterende gebouwen die door Gaudí zijn ontworpen of voor ontspannen genieten op de vele terrassen die Barcelona rijk is. Naast de mooie gebouwen, indrukwekkende haven en heerlijke klimaat is er nog een reden voor veel mensen om de stad een bezoek te brengen. FC Barcelona speelt haar thuiswedstrijden namelijk in het imposante Camp Nou, wat plaats biedt aan een slordige 100.000 voetbalsupporters. Het stadion is steevast uitverkocht dus boek je voetbalreis naar FC Barcelona op tijd! Daarnaast speelt Lionel Messi nog maar een aantal jaar in het rood-blauw van Barça, een extra reden om een trip te boeken naar de Catalaanse hoofdstad.

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like