product

Zo draag je verzorgd een baard

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Zo draag je verzorgd een baard! Dat is een mooie trigger van esquire.nl Maar hebben ze ook gelijk? lees de tips hieronder en wie weet kan jij nu ook een top baard krijgen.

Wat hebben Seasick Steve, Kapitein Haddock en Reinout Oerlemans met elkaar gemeen? Juist, ze dragen een baard. Overweeg er zelf ook eens één – mits verzorgd.

Maar eigenlijk dragen de meeste mannen vroeg of laat wel een baard: Uit bittere noodzaak (overwinteren op Novazembla), uit een soort bohemien-vakantiegevoel (‘hè, ff lekker helemaal niks’) of na een deceptie (Al Gore’s nederlaag bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2001). Gelukkig dragen de meeste mannen een baard omdat ze het fraai, mannelijk en nonchalant vinden staan. En – mits verzorgd – juicht Esquiredeze ontwikkeling van harte toe.

Je baard trimmen is echter geen klusje om lichtzinnig aan te vangen. Met slecht materiaal dito aanpak krijg je een armoedig of bloederig aangezicht en geniet geen aanbeveling. Stel dat je een baard van ongeveer 1 centimeter wilt overhouden, volg dan de volgende stappen:

1 Laat een baard groeien. De eerste paar dagen zal je er voornamelijk ongeschoren uitzien, vang dus bij voorkeur aan in een periode dat je niet erg representatief hoeft te zijn.

2 Zorg ervoor dat je baard schoon en droog is.

3 Neem een geoliede baardtrimmer ter hand, zoals de nieuwe i-Control van BaByliss For Men, zet ‘m in de grootste stand (waar je de langste haren aan overhoudt) en trim je baard van boven naar beneden.

4 Trim je baard in omgekeerde richting van beneden naar boven.

5 Neem nu de 1 centimeter-stand en trim weer van boven naar beneden en vice versa.

6 Neem de baardtrimmer en verwijder met de kleinste stand ongewenste haartjes buiten je baardlijn, zoals je wangen en je nek.

7 Was je baard na het trimmen met lauwwarm water en gebruik een milde shampoo.

BRON Esquire.nl

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like