Tech Wheels

Zo forens je als een man door de stad

Zo forens je als een man door de stad
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

Er was een tijd waarin een brommer heel stoer was. Andere tijden vroegen erom om in een oldtimer rond te rijden. Nu toch wel duidelijk is dat het allemaal wel wat groener en duurzamer mag, is het duidelijk dat dit niet meer houdbaar is. Wat kan je dan wel doen als je door de stad moet reizen? Om je daar een beetje bij te helpen is het interessant om eens een blik te werpen op hele hippe vervoersmiddelen die je kunt gebruiken om van A naar B te komen in de stad. De kans is groot dat er ook iets voor jou bij zit.

Elektrisch loopfiets of step

In de ontwikkelingsjaren hadden elektrische fietsen, loopfietsen en steps de naam vooral voor ouderen te zijn. Dat is tegenwoordig wel anders. Alleen al omdat het design heel hip geworden is. Wanneer je de elektrische loopfiets als voorbeeld neemt, dan doet het ontwerp je denken aan de oude 30 kilometer brommers die vooral in de jaren tachtig en negentig populair waren. Ze zijn flink wendbaar en helpen je toch een aardig tempo te ontwikkelen zonder dat het gevaarlijk of vervuilend wordt. Dat is dus ideaal voor de stad. Er zijn talloze modellen op de markt, dus verdiep je er wel eerst in.

Moto Pogo

Neem de snelheid van een hoverboard, het comfort van een elektrische fiets en de balans van een segway en je hebt een Moto Pogo. Een soort elektrische motor op één wiel. Dat ziet er natuurlijk wel een stuk mannelijker uit dan zo’n segway, die massaal geadopteerd lijkt door groepscitytrippers. Alle reden om dus de overstap te maken naar dit model. Met een snelheid van zo’n 25 kilometer per uur kan je flink snel door de stad geraken. Denk er daarbij ook aan dat de accu een actieradius van iets meer dan 30 kilometer heeft, dus er is bijna geen stad die je niet aankunt.

Nieuw openbaarvervoer

Het OV is langzaam maar zeker zichzelf aan het heruitvinden. Dat betekent bijvoorbeeld dat er nieuwe directe lijnen komen en dat er veel meer aan comfort en duurzaamheid wordt gedaan. Daardoor is het dus ook ineens een flink stuk hipper om gebruik te maken van deze nieuwe vormen van openbaarvervoer. Natuur lijken er nog wel flink wat punten die verbetering kunnen gebruiken, maar door er in ieder geval flink positief in te staan kan je hier zelf ook aan bijdragen. Dat is natuurlijk ook wel wat waard. Vooral de grote steden lijken nog wat te kunnen leren van de iets kleinere steden.

Deelscooters en -fietsen

Ze bestaan al ontzettend lang en toch is de rek er nog lang niet uit. Het gaat dan natuurlijk over de deelfietsen die je in eigenlijk elke stad tegenwoordig kunt gebruiken. De deelscooter heeft zijn plek naast de fiets veroverd. Daarbij is het voor de scooter steeds vaker zo dat er voor een elektrische variant wordt gekozen. Vaak lever je de fiets weer op een verzamelpunt in. Op die manier kom je overal waar je zijn moet en kan je ook andere mensen nog eens blij maken ermee. Dat is natuurlijk ook wel wat waard.

45 kilometer auto

Nog zo’n vervoermiddel dat ooit een slechte naam had maar tegenwoordig heel anders bekeken wordt. De 45 kilometer auto loopt voorop in twee ontwikkelingen die heel belangrijk worden. In de eerste plaats gaat het om duurzaamheid. De auto’s zijn veel duurzamer dan veel gewone auto’s. Daarnaast is het formaat belangrijk. Compact en klein is meer en meer de weg die gevolgd wordt door autofabrikanten als het om stadsvervoer gaat. De 45 kilometer auto’s waren altijd al klein en compact. Nu er eindelijk ook aandacht is voor het design is dit type auto dus ineens ook heel hip te noemen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Google+
Deel op LinkedIn
+

You Might Also Like